Unik vandreudstilling om Dansk Vestindien

I 1916 nåede Danmark til enighed med USA om salget af de Vestindiske øer, og året efter blev de officielt overdraget til USA. Dette markeres på Næstved Gymnasium og HF med en vandreudstilling om Danmarks relation til Vestindien.

Udstillingen, der er lavet af Dansk Vestindisk Selskab, er baseret på den nyeste forskning og introducerer f.eks. betegnelsen eurocaribiere (slavepiskerne). Den dækker hele den danske grundlæggelse af kolonien, slave- og trekantshandlen, plantagesamfundet og overdragelse i 1917, samt nutiden og arven fra Danmark på de nuværende US Virgin Islands.

Udstillingen ligger i fin forlængelse af skolens deltagelse i TST/UNESCO-netværket, hvor fokus er på den transatlantiske slavehandel, og den fungerer samtidig som optakt til skolens Master Class-rejse til Vestindien i februar, hvor 2 dygtige elever skal dykke ned i historien om den dansk-vestindiske forbindelse.

Alle borgere i Næstved inviteres hermed til at kigge forbi Aulaen på Næstved Gymnasium og HF, hvor udstillingen vil kunne ses hele januar måned.Udstilling[1]