Med sekstimers skræmmeworkshop, planlægning og indretning af klasselokaler i bagagen, gør 10.klasseseleverne på ZBC10 i Næstved sig klar til at skræmme og blive skræmt til ’Fright Night’ – for det styrker sammenholdet på årgangen.

Normalt får 10.klasserne på ZBC10 i Næstved undervisning i fag, som enten forbereder dem til en erhvervsuddannelse eller 3 år på gymnasiet. I dag blev det hele vendt på hovedet, da 20 skuespillere fra eventselskabet Dystopia Entertainment dukkede op. Eleverne fik et crash course i uhygge, for de skal selv stå for at designe, afvikle og nedlukke et spøgelseshus.

– I vores workshop, kommer vi helt rundt om driften af et spøgelseshus. Eleverne skal have lavet historien bag deres spøgelseshus, designe kostumer, lægge makeup, sætte hår, finde lydklip, lys og effekter, fortæller Jonas Vázquez Bøgh, der er Architect of Fear hos Dystopia Entertainment.

Man kunne sagtens have inviteret eleverne ind på skolen om aftenen til et allerede etableret spøgelseshus, men det giver lidt mere, når eleverne selv får lov til at være en del af processen, siger uddannelsesleder på ZBC10 Næstved, Ditte Maria Aagaard.

– Vi kunne godt have lavet et spøgelseshus til eleverne, men vi vurderer, at der er mange andre, som er meget bedre til det, end os. Vi gør i forvejen meget ud af at invitere gæsteundervisere i vores undervisning, som kan inspirere vores elever til at tænke i helt nye baner, og så lærer eleverne at samarbejde med andre, de ikke kender i forvejen.
Dystopia Entertainment har drevet spøgelseshuse professionelt i ti år, men der er plads til alle elever, og selvom de ikke selv er for at gå en tur gennem mørket.

– Eleverne er med i hele produktionen, og derfor kan de være med på den måde, de har lyst til – også selvom de ikke selv er fan af gysergenren. De er med til at skabe noget, skubbe nogle grænser og lære sig selv og andre bedre at kende, siger Ditte Maria Aagaard Tilbage er der kun at se frem til dagen, hvor det det hele går løs.

– Vi glæder os selv som små børn, og eleverne er allerede helt oppe at køre, fortæller Ditte Maria Aagaard.

Foto: ABW