Hvordan sikrer kryptering, at vi kan kommunikere fortroligt og færdes sikkert på internettet? Bliv klogere på dette, når Næstved Bibliotek livestreamer foredrag fra Aarhus Universitet tirsdag den 14. november kl. 19.00-21.00.

Datalogerne Ivan Bjerre Damgård og Jesper Buus Nielsen vil gøre os klogere på, hvordan kryptering sikrer, at vi kan kommunikere fortroligt og færdes sikkert på internettet. Og hvad udviklingen af blockchain giver os af muligheder i fremtiden – for eksempel ved indgåelse og håndhævelse af kontrakter.

Verden er flyttet på nettet
Vi har på kort tid flyttet store dele af vores liv ud på internettet – både privat, arbejds- og forretningsmæssigt. Mange systemer ville bryde sammen, hvis alle havde adgang til alt på nettet. Det ville betyde, at ingen brugernavne og passwords var sikre, og der ville ikke være nogen garanti for, at det, du sender, når frem uden at være blevet manipuleret. Den eneste teknologi, der kan løse det problem, er kryptografi. Hør om, hvad der egentlig foregår, når din browser laver en sikker forbindelse til en webside, og hvad du selv skal være opmærksom på i den forbindelse.
Selvom meget i vores samfund de senere år er digitaliseret, er vi ikke nær så digitale, som mange tror. Der er meget store, fundamentale områder, som endnu ikke er digitaliseret, men som har potentiale til at blive det, hvilket vil have økonomiske, tidsmæssige og praktiske fordele. Hør om hvilke perspektiver der er i teknologien ’blockchain’.

Naturvidenskabelige foredrag i Næstved
Foredragsserien ”Offentlige foredrag i Naturvidenskab” bringer engagerede forelæsere, der holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben til hele Danmark via streaming direkte fra Aarhus Universitet. Du kan se mere om de enkelte foredrag på Aarhus Universitets hjemmeside ofn.au.dk

Foredraget kan opleves tirsdag den 14. november kl. 19.00-21.00 på Næstved Bibliotek. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk

Foredraget vil blive streamet live fra Aarhus Universitet kl. 19.00, så kom gerne senest kl. 18.45.

De naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet gør os klogere på verden omkring os Aarhus Universitet