Kan det bære? Eleverne på introforløb på EUC Sjælland byggede broer i ispinde.

En ispind kan bære mere end man tror, og sætter man nok af dem sammen på den rigtige måde, så kan det bære både sig selv og adskillige ekstra kilo.

Det kunne 150 elever på grundforløb 1 på EUC Sjælland i Køge og Næstved konstatere ved selvsyn, da de afsluttede deres introforløb med en gruppekonkurrence om at bygge en bro med ispinde.

Eneste hjælpemidler var en tommestok, lim, papir, blyanter og 2000 ispinde per gruppe. Grupperne sammensat på tværs af hold.

– Sammentømring mellem holdene er et kodeord, og ud over en praktisk opgaveløsning lærer eleverne rigtigt meget om teamwork, forklarer faglærer Martin Jørgensen.

Hver gruppe fik to dage til at levere en bro med så høj bæredygtighed som muligt. Sidstnævnte målt ved at stable mursten på.

Foruden byggearbejdet skulle hver gruppe undervejs sikre sig dokumentation af arbejdsprocessen med skitser og levere film eller billeder til en afsluttende fremlæggelse.

Dermed en afspejling af, hvad der venter både under uddannelse, men i høj grad også i arbejdslivet bagefter. Samarbejde om et fælles mål er et nøgleord.

– Det er godt for fællesskabet, og så lærer man noget om lederskab og at hjælpe hinanden på tværs, lyder det samstemmende fra GF1-eleverne på byggeteknik og design, Peter Jacobsen og Joan Cheung.

GF1 er indgangen til en erhvervsuddannelse for elever, der kommer direkte eller et år efter 9. eller 10. klasse. Forløbet varer 20 uger frem mod at den enkelte elev vælger uddannelsesretning.

 

Kan det bære? Eleverne på introforløb på EUC Sjælland byggede broer i ispinde.
Bæredygtigheden testes med mursten
Udover at skabe bæredygtige broer lykkedes det også at skabe flotte bygningsværker ud af ispindene
Foruden at fungere som indgang til erhvervsuddannelserne, havde introforløbet også til hensigt at styrke sammenhold og samarbejde. Fotos: EUC Sjælland