ZBC-eleverne Gustav Bagger, Andreas Rosquist, Ibrahim Salale og Dominic Knudsen modtager Bygmas Talentlegat 2025 for deres ekstraordinære indsatser inden for deres fag.

Fire ZBC-elever fra EUX Business blev overrasket med balloner, sodavand og et besøg fra Bygma, for de var nogle af de heldige vindere af Bygmas Talentlegat. 46 elever fra hele landet var indstillet til legatet, der anerkender elever, der har gjort en særlig indsats under deres uddannelse. I år blev legatet givet til 24 elever fra seks handelsskoler i Danmark. Udover hæder og anerkendelse, følger en præmie på 12.000 kroner samt en officiel fejringsceremoni i Svendborg den 27. februar.

Udvikling, indstilling og overraskelser
De fire elever går på ZBC i Næstved, Ringsted og Slagelse, og havde alle forskellige grunde til, at de blev indstillet.

Der var dog nogle ting, som gik igen, når underviserne læste deres indstillingsgrundlag op: Alle fire elever har rykket sig enormt meget fagligt og socialt, og så har de en positiv indstilling, som smitter af på deres klassekammerater og undervisere. Gustav Bagger havde egentlig fri, men var mødt op på ZBC Næstved, fordi han skulle underskrive noget dokumentation til en studietur. Det viste sig at være det pure opspind, for mens han sad allerforrest i klassen med ryggen til døren bagerst i lokalet, trådte Jesper Nielsen, direktør i Bygma Næstved, ind ad døren.

– Det er først, da jeg hørte Jespers stemme, at det går op for mig, at der er noget i gærde, siger Gustav Bagger. Gustav havde tidligere været ungarbejder hos Bygma Næstved, og her har Jesper Nielsen personligt set Gustavs udvikling fra en genert dreng til en central del af det sammenhold, der er på arbejdspladsen.

– Han har taget gevaldig meget viden til sig og nu tager han den her uddannelse for at blive klar til at være elev, og det er jeg utrolig stolt over, siger Jesper Nielsen.

Den nominerede fra ZBC Ringsted, Andreas Rosquist, er næsten lige landet fra en studietur til Florida, der desværre blev forkortet med en dag. Forkortelsen greb Andreas i stiv arm, for da klassen skulle mellemlande og overnatte på Island, valgte Andreas i stedet at se det positive i situationen: Så får vi jo også set Island.

Tilbage i Ringsted blev hele klassen hevet ud af undervisningen, for der var en overraskelse ude på gangen. Andreas skulle hædres for sin faglige udvikling og sin positive indstilling, der allersenest kom til udtryk på Island.

– Jeg vidste godt, at jeg var nomineret, men jeg havde slet ikke regnet med, at jeg skulle vinde. Jeg havde slet ikke skænket det en tanke, siger en overvældet Andreas Rosquist.

På ZBC Slagelse blev en anden klasse hevet ud af undervisningen for en stund. Det var en kendsgerning, at der var hele to nominerede til talentlegatet fra klassen, nemlig Ibrahim Salale og Dominic Knudsen. Men ingen af eleverne, specielt ikke de to nominerede, vidste at der i dette tilfælde skulle kåres to vindere.

– Vi vidste jo godt, at vi begge to var indstillet til konkurrencen, men det var virkelig en positiv overraskelse, at de vælger at giver os begge to et legat hver, siger Ibrahim Salale. Dominic Knudsen melder sig enig og supplerer.

– Jeg er meget taknemmelig, både for at Bygma giver os denne mulighed, men også for at vores lærere har nomineret os. Ibrahim og Dominic blev hædret for deres positive indstilling, deres hårde arbejde og i Ibrahims tilfælde allerede at være blevet selvstændig iværksætter.

Anerkendelse vejer tungest
Med ethvert legat følger en pengesum, i dette tilfælde 12.000 kroner, men det er ikke nødvendigvis det, der fylder allermest hos vinderne.

– Pengene er jo én ting, og det er jo dejligt, men det er fantastisk, at de mennesker omkring mig, ser de ting, jeg gør. Jeg synes selv, at jeg får lyst til at give noget ekstra, og så synes jeg også, at det er fedt, at Bygma anerkender den slags. Det motiverer mig til at blive ved med at gøre mit bedste, siger Gustav Bagger. I Ringsted tegner det samme mønster sig hos vinderen.

– Jeg håber, at jeg kan udvikle mig selv endnu mere og måske inspirere nogle andre til at gøre det samme. Den her anerkendelse er noget, der giver mig gåpåmod til at nå mit store mål, nemlig at inspirere andre i at have en mere positiv indstilling til livet, siger Andreas Rosquist.

Og det samme gør sig gældende i Slagelse.

– Det er fedt at blive anerkendt for noget, man har opnået, for det er jo ikke noget, man lige går rundt og forventer. Det er vildt at tænke over, at jeg har gjort noget, der bliver hædret af både mine lærere, Bygma og uddannelseslederen, siger Ibrahim Salale. Dominic Knudsen supplerer.

– Jeg sætter virkelig pris det her. Det at give sig 100% og så at blive overrasket og hædret på den her måde, er simpelthen så dejligt. Det betyder meget.

Vigtigt at hylde fagligheden
Der er en god grund til, at Bygma sidste år lancerede talentlegatet, for det er nemlig vigtigt at hylde de unge, som går den ekstra mil for sig selv og for andre.

– I Bygma ønsker vi at tage ansvar for det samfund, som vi og vores medarbejdere er en del af. Dette legat giver os mulighed for at hylde de dygtige unge, der står på nippet til at skulle i gang med deres karriere, og forhåbentlig også influere deres valg af retning henimod handelsbranchen, udtaler koncernchef i Bygma Gruppen, Peter H. Christiansen i en pressemeddelelse. Det bakker Jesper Nielsen op om og uddyber:

– Nu er det andet år, Bygma uddeler talentlegatet, og det er noget, vi bliver ved med, fordi det er vigtigt, at vi får nogle unge mennesker ind i branchen. Legatet er med til at give noget faglig stolthed til de unge, som måske gør at de søger vores vej, når de skal ud at starte deres karriere op.

Gustav og Jesper – pressefoto
Ibrahim og Dominic – pressefoto
Morten og Andreas – pressefoto

 

Pressefoto