Fedt, datidens og fremtidens synder? Er fedt så farligt som sit omdømme? Et højt fedtindhold er i moderne vestlig forstand ofte blevet udpeget som synderen i kosten. Måske derfor angiver fødevareproducenter altid, hvor lavt fedtindholdet er i et produkt: ”Nu med 0,5 % fedt”. Hvorfor er vi mennesker så bange for at indtage fedt, og er fedt bare fedt?
Sukker har i mindre grad fyldt debatten, når sundhed har været på dagsordenen. Men de seneste år er der begyndt at komme mere fokus på effekten af sukker. De sidste 20 år har der været vidt forskellige udmeldinger fra forskerne: ”Sukker feder ikke” til ”sukker er roden til alt ondt”.
Mikkel Hindholm er underviser på Næstved Gymnasium og HF i fagene Biologi og Kemi. Han holder et kalorieholdigt foredrag onsdag d. 28. oktober 2015 kl. 19.00 på Næstved Gymnasium og HF i det høje auditorium (Lokale U144). Du får et kvalificeret bud på, om fedt er så farligt som sit omdømme, om sukker er farligt, og hvad sker der hvis vi kombinerer de to?
Se en oversigt over alle sæsonens foredrag på Næstved Gymnasium og HF.