Artiklen er sponseret
Det er en stor og vigtig beslutning i ens liv, når man beslutter sig for at købe ny bolig. Det er for det første nok den største økonomiske investering i ens liv. Derudover bringer køb af ny bolig mange bivirkninger med sig: Man flytter måske fra en landsdel til en ny. Måske indebærer flytningen nyt arbejde til de voksne og nye institutioner til børnene. Uanset hvilke konsekvenser flytningen måtte bringe, er der mange overvejelser at tage op undervejs og lige så mange valg, der skal træffes. Midt i alle disse forandringer og store spørgsmål er det naturligt, at tvivlen kan komme op i én. Heldigvis kan du gardere dig selv mod at træffe en forkert beslutning og købe en bolig, som måske ikke alligevel passer til dig og dine behov.
Kan jeg som køber nå at fortryde en bolighandel, når først købsaftalen er underskrevet?
Der er rigtig mange juridiske dokumenter, som skal udarbejdes og underskrives, når en bolighandel skal gennemføres. Et af de allervigtigste dokumenter er købsaftalen. Denne aftale er den endelige dokumentation for, at en bolighandel er indgået mellem køber og sælger. Når købsaftalen er gennemgået og godkendt af begge parter, skal den underskrives.
Det kan i den forbindelse være en god ide at have en køberrådgiver som den lokale BoligPartner ved din side, så du har en professionel juridisk rådgiver til at gennemlæse og godkende aftalen. Når først du har underskrevet købsaftalen, binder du dig nemlig til bolighandlen.
BoligPartner er en yderst erfaren og kompetent køberrådgiver med kontor i Slagelse – og BoligPartner har flere kunder i Næstved. Ved at alliere dig med en personlig køberrådgiver kan du få juridisk bistand fra start til slut i handlen samtidig med, at du får hjælp til gennemlæse og forstå handlens mange dokumenter. Med BoligPartner (tjek deres facebookside her) ved din side er du sikret en tryg og sikker handel, hvor dine interesser og behov er i centrum.
Hvad er et rådgiverforbehold?
Som tidligere beskrevet binder din underskrift på købsaftalen dig til handlen. Der er dog heldigvis det men, at du som køber har seks hverdage til at fortryde handlen i. Handlen kan du fortryde ved på skrift at sende besked til enten ejendomsmægleren eller sælgeren. Det er dog ikke helt omkostningsfrit at fortryde en bolighandel. Skulle du fortryde inden for de seks dage, har sælger ret til at opkræve en procent af boligens købssum.
Det er i denne forbindelse, at et rådgiverforbehold kan vise sig at være en god investering. Et rådgiverforbehold betyder nemlig, at du ikke skal betale en procent af købssummen, hvis du skulle benytte dig af din fortrydelsesret.
Hvorfor skal jeg sikre mig med et rådgiverforbehold, når jeg vil købe ny bolig?
Når du har fundet en ny bolig, kan den et langt stykke hen ad vejen sagtens føles som det helt rette valg. Du er måske blevet forelsket i en smuk patriciervilla eller et nyt parcelhus med plads til hele familien. Det kan også være, at den nye bolig ligger tættere på dit arbejde eller dine forældre.
Hvis du har et indgået et rådgiverforbehold, giver det dig en større frihed til at overveje en ekstra gang og måske fortryde bolighandlen, når først købsaftalen er underskrevet. Du kan fratræde købsaftalen uden at skulle betale godtgørelsen på den ene procent af købssummen til sælger.
sider2022