Just Eat hylder lokale restauranter med Danish Take Away Award
2015 var året der kickstartede den årlige prisuddeling til de danske take away-restauranter. Nu er det atter blevet tid til at finde landets bedste take away-restaurant for 2016. Og samtidig sætte fokus på lokale restauranter i hele landet.
Med konkurrencen ønsker Just Eat at give restaurationsbranchen et skub opad og sætte fokus på alle dem, der dagligt sætter en ære i at lave og levere mad til hele Danmark. Om projektet fortæller marketingdirektør hos Just Eat, Peter Tranberg: ”Vi ønsker at markedsføre alle de mange små take away-restauranter, hvor folk knokler dag ud og dag ind, og som ikke selv har kræfter til at bruge ressourcer på markedsføring. Det er dem, vi hylder – og sætter fokus på – med prisen”.
Branchen lider under et stigende antal af restauranter, der ifølge Danmarks Statistik drejer nøglen om. Over 1000 restauranter er gået konkurs alene inden for de sidste 5 år. Med konkurrencen håber Just Eat, at de kan hjælpe de lokale restauranter med at fortsætte deres arbejde.
Sidste år afgjorde 12.000 stemmer, at blandt de 2200 restauranter der blev stemt på, var det Kebab House i Vejle der løb med den helt store pris på nationalt plan.
Ejeren af Kebab House, Bayram Yildirim, fortæller: “Det giver noget ekstra opmærksomhed, og jeg synes allerede, at jeg kan mærke, at der er begyndt at komme nye kunder forbi, som lige skal se ham der med skægget. Jeg tror også, at det kan lokke flere mennesker, der kommer for at spise, til Vejle, så måske det kan komme hele byen til gode”.
Og så har det haft stor personlig betydning for Bayram og hans medarbejdere: ”Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet. Jeg har sommerfugle i maven. Jeg ved ikke, om jeg skal køre i højre eller venstre spor i vejbanen. Så glad er jeg. Jeg tror, medarbejderne vil juble over nyheden. Det er en dejlig anerkendelse”.
Just Eat lader det være op til de lokale at vælge deres favoritsted, og håber, at folk stemmer, så den bedste restaurant kan blive fundet.
Prisuddeling finder sted d. 30. november i Pakhus 11 i København, hvor vinderen vil blive fundet. Sidste år var der fem kategorier, men i år vil der være hele 13, herunder Gourmet, Sydeuropæisk, Up and Coming og Nordisk. Der bliver uddelt priser til både regionale vindere og nationale vindere.
Der er åbent for afstemning på www.dtaa16.dk frem til søndag d. 27. november 2016.