Det var VVS-firmaet Ingo Olsen Aps, der blev kåret som Årets lokale læreplads 2020 af EUC Sjælland for kort tid siden. Virksomheden er et VVS-firma etableret i 1960 af Ingo Olsen. I dag ledes virksomheden af tredje generation Michael Ingo Olsen, der er mester.
Empatisk og støttende læremester
Årets Læreplads er en kampagne, hvor elever kan indstille deres læreplads/virksomhed til at deltage i konkurrencen om at blive kåret til “Årets Læreplads” i Danmark. Den lokale erhvervsskole modtager indstillingerne, og skolen kårer den lokale vinder.
Lærling Ken Nellesø, der går på EUC Sjælland havde i år indstillet VVS Ingo Olsen Aps. I indstillingen var der mange fine rosende og anerkendende ord.
“Michael Ingo Olsen og de andre i firmaet, ønsker kun en det bedste i forhold til min uddannelse, de sætter ikke begrænsninger, men skaber kun muligheder,” siger Ken Nellesø og fortsætter:
“Michael sætter stor tiltro til sine lærlinge, og lader os tidligt stå på vores egne ben, så vi får lov til at tænke selvstændigt. Hvis vi så ikke kan løse de opgaver, vi bliver sendt ud på, så er han god til selv at komme ud til os og guide os, så vi får en bedre forståelse af opgaverne, så vi aldrig føler at vi står alene.”
Faglig stolthed og en ekstra familie
Uddannelseschef for EUC Sjælland Ole Holm begrunder kåringen således:
“Ken har i sin indstilling til årets læreplads beskrevet VVS Ingo Olsen som et firma med en særdeles stærk faglig stolthed samt en mester og svende, der støtter deres elever gennem hele uddannelsen, så de bliver så dygtige som mulige. Det gør de uden at gå på kompromis, hvad angår sammenhold og kammeratskab, tvært imod – de giver en hånd og et godt råd med, når og hvis det hele bliver lidt svært! Som Ken skriver i sin indstilling; “det er ikke bare mine kollegaer, det er en ekstra familie jeg har fået”. Det fortjener anerkendelse, og derfor har vi i år valgt netop VVS Ingo Olsen ApS, som årets læreplads 2020 på EUC Sjælland,” siger Ole Holm.
Om årets læreplads
Startskuddet til Årets Læreplads blev affyret i 1999, da man indgik en aftale med reklamemanden Morten Jersild, som på det tidspunkt var højprofileret i sin branche, om at gennemføre en stor event for at synliggøre de tekniske uddannelser.
For at skabe opmærksomhed og medieinteresse arrangerede Morten Jersild at flere helikoptere skulle lande på forskellige tekniske skoler samtidig, men på grund af dårligt vejr gik denne event delvis i vasken.
En anden event samme år var en stor konference i Landstingsalen på Christiansborg om erhvervsuddannelsernes udvikling. Det var umiddelbart før reform 2000. Samme år modtog de danske erhvervsuddannelser Bertelsmann-prisen (“den tyske Nobelpris”) som verdens bedste erhvervsuddannelser, kåret af internationale eksperter.