Mens resten af Danmark gned søvn ud af øjnene, var omkring 30 elever og lærere fra Næstved Gymnasium og HF stået tidligt op, så de kunne følge med, da der blev skrevet Danmarkshistorie.
Næstved Gymnasium og HF ligger som regel øde hen kl. 5:30 om morgenen. Men onsdag d. 2. september kunne man finde godt 30 elever og lærere, der var mødt op til morgenmad og Danmarkshistorie. Ikke historie, som er blevet fortalt mange gange før i skolens klasselokaler, men ny og skelsættende Danmarkshistorie, da Andreas Mogensen, som den første dansker nogensinde, blev sendt ud i rummet.
På en storskærm kørte TV2s dækning af begivenheden, mens en mindre skærm viste NASAs egen livetransmission. ”Det er fedt! Det er jo helt vildt stort og sjovt at kunne se tilbage på om mange år, og sige, at det så jeg på en storskærm med mine kammerater på gymnasiet en meget tidlig morgen”, sådan sagde Magnus, Jonas og Daniel fra 3.X, da de blev spurgt, hvorfor de havde valgt at møde i skole, to timer før deres skoledag egentlig begyndte. Og oplevelsen var, for dem, ekstra speciel, da de i foråret var med, da Andreas Mogensen gæstede skolen for at fortælle om sin forestående mission i rummet: ”Det gør jo det hele meget mere nært, at vi har oplevet ham og hørt ham fortælle om træningen og forberedelserne før sin tur”.
Var det ikke for rakettens kraftfulde motorer, der brølede ved liftoff, ville man kunne have hørt en knappenål falde til jorden i skolens auditorium, da de tre astronauter blev sendt afsted præcis kl. 06:37:43. Susanne Stubgaard, skolens rektor, foreslog, at der blev skålet i kaffe, da billeder viste, at rakettens sidste motorer var slukket, den vægtløse tilstand var nået og Andreas Mogensen og hans to kolleger havde påbegyndt deres livs rejse mod ISS.