Den første HTX student er netop sprunget ud hos EUC Sjælland i Næstved. Det er Marie Terndrup Larsen på 18 år, der kunne fejre en skelsættende dag, hvor livet som gymnasieelev afløses af en spændende karrieredrøm.

Marie får huen på. Pressefoto

Marie Terndrup Larsen på 18 år har netop afsluttet den allersidste eksamen på HTX uddannelsen i Næstved. Allerede kl. 09.25 om morgenen blev hun mødt af lykønskninger og kram fra familien, da hun kom ud af eksamenslokalet.

Sidste fag var programmering. Marie ser nu frem til at udleve sin barndomsdrøm, HTX uddannelsen gør det muligt at realisere.

“Jeg har altid elsket arkitektur, det skabende felt, matematik og fysik. Jeg har derfor villet være bygningsingeniør i lang tid, for det er en kombination af det hele.”

Marie skal begynde på DTU efter et sabbatår, hvor hun vil rejse til Japan og undersøge landets unikke arkitektur og natur.

Du kan være præcis, den du er
De allerbedste oplevelser for Marie Terndrup Larsen på HTX Næstved var det berigende sociale og faglige miljø, hun mener, der er på stedet.

“HTX i Næstved er et lille sted med 200 elever, og det er en rigtig god skole, hvor der overhovedet ikke er det mindste pres på, hvordan man skal være eller se ud. Alle lærer hinanden at kende, for den du er – og man føler sig tryg i sine omgivelser,” siger Marie.

Traditionen tro hejser den første student Dannebrog. Pressefoto

Den anden positive erfaring Marie har med sig i rygsækken er et stærkt fagligt miljø.

“Lærerne er fuldkommen fantastiske. Du kan mærke, at de ikke kun er interesserede i, at vi skal klare os godt, men at vi rent faktisk kender stoffet indgående,” siger Marie og fortsætter, “på HTX er der et højt fagligt niveau, hvor du kan fordybe dig, undersøge og eksperimentere på en masse særlige områder. Og bliver klædt rigtigt godt på til videregående uddannelser,” siger hun.

Spring ud i det
Det er begyndt at summe af liv på skolens gange. Marie ser glad ud, og nu er hun klar til at vinke farvel til de gode oplevelser på HTX Næstved for at begynde et nyt kapitel i sit liv og siger slutteligt:

“Man skal bare springe ud i at gå på HTX. Det er et rigtigt godt miljø, der er store muligheder for at indgå i et fællesskab, præcis som den man er. Og der er et optimalt støttesystem, hvor lærerne gør alt for at studierne skal passe sammen med ens liv.”