Bikubens Fusionsfond i Næstved v/ Danske Bank har doneret 10.000 kroner til EUC Sjællands finalister ved DM i Skills 2019. Danmarksmesterskaberne, som finder sted den 4. – 6. april i Arena Næstved, er den store årlige konkurrence for unge fra erhvervsuddannelserne.

Fonden støtter op om diverse kulturelle aktiviteter i Næstved-området, og ifølge formanden, Ole Madsen, kommer DM i Skills til at have stor betydning for byen:

– Byen bliver sat på landkortet, fordi Næstved markerer sig ved, at “her sker der noget”. Og det vil vi rigtig gerne fremhæve. Fondens formål er, at støtte lokale initiativer, og derfor er det oplagt, at vi giver et tilskud til de dygtige elever, der deltager i DM, fortæller han.

Sammen med Bjarke Truelsen, filialdirektør for Danske Bank Næstved, var han forbi EUC Sjælland med en check på 10.000 kr. Beløbet skal støtte op om DM-deltagernes benhårde træning, der blandt andet omfatter materialer og vejledning.

I år er EUC Sjælland repræsenteret med hele ni deltagere, der stiller op inden for syv fagkategorier; frisør, bygningsstruktør, flisemurer, VVS-energi, murer, elektriker og bygningsmaler.

Donationen har også til formål at vise, hvorfor det er vigtigt, at vende blikket mod håndværkerguldet:

– Det er også vigtigt for os, at bakke op om dét at være håndværker. Det er jo netop, hvad samfundet skriger på i øjeblikket. Jeg tror, at DM er den perfekte reklamesølje for håndværkerfagene, og det kan rykke noget for de unge her i lokalområdet, siger Bjarke Truelsen.

DM i Skills 2019 er åben for alle interesserede, og der er gratis adgang til arrangementet.

Formand for Bikubens Fusionsfond i Næstved v/ Danske Bank, Ole Madsen (t.v.) og filialdirektør for Danske Banke Næstved, Bjarke Truelsen (t.h.) overrakte 10.000 kr. til direktør for EUC Sjælland, John Norman (midten). Foto: EUC Sjælland.