“Måske ender det med at vi drukner. Vandet smagte som diesel, men jeg har aldrig set delfiner i mit liv. Det fik mig til at smile.”

Sådan fortæller Moutaz Salameh fra Syrien om sin flugt over Middelhavet i DFUNK – Dansk Flygtningehjælps Ungdomspodcast. Nu bor Moutaz i Næstved. Mandag den 29. oktober udkommer anden sæson af Flygtninge Fortæller Podcast. I sæsonen ‘Fortællinger på Flugt’ kan du høre resultatet af unge flygtninges modige beslutning om at fortælle den historie fra deres liv, de allerhelst vil have, at du hører: Hvorfor flygter man fra Eritrea? Hvordan kan stearinlys være andet end hyggeligt? Hvad gør man af sig selv, mens ens liv er en sag på et skrivebord?

5 UNGE FRA HELE VERDENEN. 5 STÆRKE FORTÆLLINGER.
Selvom antallet af personer, der fik asyl i 2017, er det laveste i 9 år, ændrer det ikke ved, at flygtninge hver dag forsøger at skabe sig et nyt liv i Danmark. Hvem er de? Og hvad er det for nogle historier de bærer på?

I serien møder du Babishayini, der flygtede alene fra krigen i Sri Lanka, Greg fra det tidligere Sovjetunionen, som rapper på Danglish om en barndom på et asylcenter, og 3 andre unge med hver deres unikke historie. De unge fortællere kommer fra Syrien, Sri Lanka, Eritrea og det tidligere Sovjetunionen, og de giver et indblik i fem ud af de mange skæbner, som kategorien ‘flygtning’ rummer.

FORTÆLLINGER PÅ FARTEN – FRA SCENEN TIL HEADPHONES
Podcastserien er udviklet i samarbejde med Filt CPH, som bl.a. står bag Baglandet på P1. Fortællingerne er fra den landsdækkende storytelling-turné ‘Fortællinger på Flugt’, hvor 8 unge var igennem et intensivt workshop-forløb, inden de i vinteren 17/18 fortalte deres historier foran udsolgte sale i hele Danmark. Podcastserien giver nu alle mulighed for at høre fem af historierne hjemme i sofaen eller på cyklen.

Flygtninge Fortæller Podcast er en del af DFUNKs projekt Flygtninge Fortæller, som gennem lokale fortæller-events over hele landet formidler unge flygtninges personlige historier til den danske befolkning. Podcastserien er støttet af Nordea-fonden og CISU.

Læs mere om projektet og lyt til fortællingerne på: www.dfunk.dk/fortaeller.

Find også serien på: iTunes, CastBox, Podbean, Podcast Addict og Spotify.

Foto: Dansk Flygtningehjælp Ungdom