Er du nysgerrig på fremtidens teknologier, rumrejser, kunstig intelligens eller dystopiske samfund? Så deltag i den spritnye Science Fiction Læsekreds, som er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Maker Space. Vi mødes første gang onsdag den 26. februar kl. 18.30-21.00.
Science Fiction Læsekredsen mødes fem gange i foråret. Vi dykker ned i science fiction-litteratur og eksperimenterer med de teknologier og opfindelser, der optræder i bøgerne.
Vi mødes for at læse, diskutere og blive inspireret af science fiction-genrens grænseløse univers. Men vi stopper ikke kun ved snakken – vi vil også bruge Maker Space til at bygge, skabe og eksperimentere med de idéer, vi møder i bøgerne. Det kan være alt fra at konstruere en model af en futuristisk maskine til at diskutere de virkelige videnskabelige principper, der kunne gøre science fiction til virkelighed.
Hvad kan du forvente?
Vi mødes fem gange i foråret for at diskutere en science fiction-bog, som vi alle har læst. Vi taler om bogens temaer, karakterer og teknologi. Hvordan er verden opbygget? Er teknologien realistisk, og hvad kunne vi lære af den? Efter diskussionen vil vi tage temaerne fra bogen og bruge Maker Space til at bygge eller eksperimentere med noget, som er inspireret af teknologien i værket.
Hvilke bøger skal vi læse?
Vi starter med en af science fiction-litteraturens nyere klassikere, som er udvalgt af sci-fi nørd og kulturformidler Erik Sølvsteen. Efter første møde vil deltagerne selv få indflydelse på, hvilke bøger vi læser fra gang til gang. Du vil modtage en liste med 15 potentielle bøger og have mulighed for at stemme på dine favoritter.
Er det noget for dig?
Du behøver ikke at være ekspert i science fiction for at være med. Du skal bare være nysgerrig på fremtidens teknologi og have lyst til at dykke ned i litteraturens fantasifulde univers sammen med andre.
Program og tilmelding:
Vi mødes fem onsdage i foråret – hver gang kl. 18.30–21.00 på Maker Space, Teatergade 23 i Næstved:
Onsdag den 26. februar – Tema: Tids-/rumrejser
Onsdag den 26. marts – Tema: Kontakt og kommunikation
Onsdag den 30. April – Tema: Bioteknologi/-hacking
Onsdag den 28. maj – Tema: Overvågning/kontrolsamfund
Onsdag den 25. Juni – Tema: Kunstig intelligens/robotter
Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding via bibliotekets hjemmeside www.naesbib.dk. Når du tilmelder dig én gang, er du tilmeldt til alle fem gange. Der er et begrænset antal pladser, så vær tidligt ude!