710 husstande i Næstved Kommune har søgt om at få en andel i Bredbåndspuljen og dermed mulighed for etablering af en bedre bredbåndsforbindelse. På landsplan er Næstved Kommune kun overgået af Hedenstad Kommune. Det er et udtryk for, at behovet og engagementet er meget stort, lyder det fra udvalgsformand.
Det skriver Næstved Kommune i en pressemeddelelse.
Rigtig mange borgere i Næstved Kommune søger i år om at få tilskud fra Bredbåndspuljen 2017. Bredbåndspuljen, som er en pulje under Energistyrelsen, er i år på 40 mio. kr., og den giver borgere, der bor i områder med dårlig bredbåndsdækning, mulighed for at søge om tilskud til etablering af bedre bredbånd.
Med 710 ansøgere fordelt på otte projekter, er Næstved Kommune kun overgået af Hedenstad Kommune i antal ansøgninger ansøgere på landsplan.
“Det synes jeg er meget positivt. Det er et udtryk for, at folk kan se, at det kan betale sig at lave de her projekter og søge. Den ene del er, at vi så det sidste år, da mange i Næstved Kommune fik del i Bredbåndspuljen. Den anden del er, at der virkelig er et behov.
Jeg hører ofte – både fra private og fra virksomheder – at vi har huller i systemet. Hvis vi skal klare os i fremtiden, hvor folk gerne vil bosætte sig og etablere små virksomheder, så er det vigtigt med en god bredbåndsforbindelse. For i dag foregår det meste på nettet,” lyder det fra Linda Frederiksen, udvalgsformand i Kulturudvalget i Næstved Kommune.
Sidste år fik 580 husstande og virksomheder i Næstved Kommune 11,5 mio. kr. i støtte fra Bredbåndspuljen.
Stort borgerengagement
Tanken med Bredbåndspuljen er netop at nå ud til de steder, hvor der ellers ikke vil blive etableret bredbånd, og i Næstved har der – som ansøgningsfeltet også viser – været stor interesse for at komme i betragtning til Bredbåndspuljen.
Blandt andet fordi der er gode kræfter i kulturområdet, i lokalråd og bylaug, der aktivt har deltaget i at rejse et engagement og et naboskab om den enkelte ansøgning.
“En god bredbåndsforbindelse er et vigtigt parameter, uanset om har en lille grøntbod eller en stor virksomhed. Lige om lidt bliver det måske endnu mere vigtigt, for jeg tror på, at i takt med at mere og mere bliver digitaliseret, vil nogle sygehusbehandlinger også fremover kunne blive klaret over nettet.
Så jeg håber selvfølgelig, at vi kommer af med alle huller, så det er lige meget, hvor i kommunen man vil bosætte sig eller lave virksomhed. Selv når jeg skal betale med mobilen i en grøntbod, så er jeg nødt til at rende rundt på gårdspladsen for at få forbindelse. Det er bare ikke godt nok,” lyder det afslutningsvis fra Linda Frederiksen, kulturudvalgsformand.
Ved indmeldingsperiodens udløb havde 46 borgergrupper på landsplan indsendt et projekt til Energistyrelsen. I de kommende uger vil ca. 9000 borgere således vente spændt på, om en teleoperatør finder det enkelte projekt interessant nok til at byde ind med et anlægsprojekt.
Og endelig skal Energistyrelsen udvælge de ansøgninger, der kan imødekommes med midler i Bredbåndspuljen 2017, hvor der er afsat 40 mio. kr. – en halvering fra sidste år.