Næstved Bibliotek byder indenfor til en ny sæson af Klassisk Lytteklub, hvor de tre eftermiddage lytter til klassiske værker og taler sammen om oplevelsen. I mødes første gang fredag den 19. januar kl. 13.00-14.30.

Foto ABW

Lytteklubben er for dig, der holder af klassisk musik.
Klassisk musik taler til krop, hjerte og hjerne, og du får mulighed for at lytte til musikken og komponistens greb i værket. Du får en kort introduktion til komponist og værk, og du kan dele dine oplevelser med andre lyttere, der er interesseret i klassisk musik.

Forårets program
Fredag den 19. januar – Beethoven: Klaverkoncert nr. 3.
Blandt Beethovens fem klaverkoncerter adskiller klaverkoncert nr. 3 i c-mol, op. 37 sig. Her er Beethoven allermest skarpsindig, mest drilsk, mest underfundig.

Fredag den 16. februar – Igor Stravinskij: Ildfuglen.
Stravinskijs fortælling om prinsen, der får hjælp af en magisk fugl til at ødelægge den onde troldmands slot, er en mageløs musikalsk oplevelse skrevet i 1910 og baseret på et russisk folkeeventyr.

Fredag den 15. marts – Mendelssohn: Violinkoncert.
Lys af sind, klar som kildevand og solbeskinnet som en skøn sommerdag, er Mendelssohns violinkoncert i e-mol op. 64. Generation efter generation bliver musikken ved med at fortrylle nye lyttere.

Lytteklubben mødes i Salen på Næstved Bibliotek, alle dage kl. 13.00-14.30. Det er gratis at deltage. Du tilmelder dig hele sæsonen via www.naesbib.dk. Alle er velkomne, både tidligere deltagere og helt nye musikinteresserede lyttere.