Detailelever fra ZBC fik sølv til DM i Skills

Tre dages benhård konkurrence gav pote for fire lokale detailelever, da de til weekendens DM i Skills i et meget tæt kapløb vandt sølv – kun 2,5 point fra guldet.

Landets allerbedste detailelever kæmpede bravt til årets DM i Skills, og ZBC’s elever klarede sig flot og stak fortjent af sted med titlen som Danmarks 2. bedste detailelever.

Den fornemme titel fightede eleverne sig til ved at brillere inden for forskellige detailopgaver som space management, personligt salg, udarbejde event, visual merchandising, godt købmandskab, mystery shopper og markedsføringsplan. I samarbejde med den københavnske chokoladebutik Chokolade Paradis udviklede de konceptet personlig chokolade, printet på 3D printer.

”Vi var så tæt på. Det føles både fantastisk, fedt – og skidt at vinde sølv. Begge dele, men mest fedt”, lyder det fra Sarah Sieben og Patrick Jørgensen, der begge er fra Haslev.

”Vi er stolte og glade og det har helt sikkert været al sliddet værd og noget vi kan bruge fremadrettet”, lød det fra detaileleverne, der fejrede sølvet med chokolade.

Patrick går på EUX Business på 2. år, mens Sarah kun lige er startet på uddannelsen til eventkoordinator – hun måtte derfor i månederne op til konkurrencen læse op på halvandet års pensum. De to var på de skrå brædder til DM, mens sidste del af teamet, Oliver Sørensen og Bastian Bjerge, stod for opbakning og praktisk hjælp.

”ZBC´s elever og trænere gjorde det super godt. Man plejer ellers altid at sige, at man ikke vinder sølv men taber guld. I dette tilfælde vandt vi sølv. Kun 2,5 point ud af en samlet pointscore på 500 fra 1. pladsen. Så kan man næsten tale om en delt 1. plads, for der var over 30 point ned til 3. pladsen”, fortæller uddannelseschef Martin Lasse Hansen Sieben.

To syltetøjsglas i vejen
”To glas syltetøj vi skulle have vendt om i den ene konkurrence, så havde den været der”, lyder det fra Sarah og Patrick. Ærgrelsen er til at tage og føle på, men samtidig skinner stoltheden igennem. Og de har virkelig noget at være stolte af. Man kommer ikke sovende med til DM, og man kommer i særdeleshed ikke sovende til sølv. Men alle er enige om, at det er det værd:

”Det betyder rigtig meget at være med. Vi vil gerne vise alt det vi kan med vores uddannelser til omverden. Det er vigtigt, at alle kan se, at detailuddannelserne altså er ret seje”.

Der er store følelser på spil til DM. Dagene var fyldt med kamp, gejst, intensitet, nerver og sammenhold. Det er ikke kun tre benhårde konkurrencedage, hvor eleverne sættes under hårdt pres, for forud ligger måneders intensiv træning. Men det hårde arbejde bar frugt.

”DM i Skills er med til at slå fast, at detailfaget er et rigtigt håndværk, som ikke alle og enhver kan bestride. På ZBC arbejder vi meget på at gøre undervisningen så praksisnær som overhovedet muligt. Samtidig vil vi gerne gøre op med den traditionelle undervisning – med en underviser til en klasse i en lektion. At arbejde med Skills giver både elever og underviserne en enestående mulighed for at kvalificere læringen på en mere motiverende måde. Vi oplever også, at erhvervslivet og forretningerne har fået et øget fokus på Skills og de elever, der deltager”, siger Martin Lasse Hansen Sieben.