Ny organisation er godkendt i byrådet

Næstved Byråd har godkendt oplægget fra kommunaldirektør Tomas Therkildsen om en organisationsændring i Næstved Kommune.

I august meldte Næstved Kommune ud, at der skulle ske en organisationsændring i Næstved Kommune. Kommunaldirektør Tomas Therkildsen havde fået til opgave af Økonomiudvalget at slanke ledelsen i organisationen, da en benchmark-analyse viste, at der er for mange ledere og chefer i Næstved Kommune i forhold til de kommuner, som Næstved normalt sammenligner sig med.

I oplægget blev der derfor lagt vægt på særligt tre forhold: et passende ledelsesniveau, en fastholdelse af styrkerne ved centermodellen og muligheder for at styrke borger-/virksomhedsforløb på tværs af de nuværende enheder.

Forslaget til organisationsændringen blev tirsdag aften godkendt af et enigt byråd, og det betyder, at antallet af centre i Næstved Kommune reduceres fra 17 til 10 centre – 8 fagcentre og 2 tværgående centre/stabe pr. 1. januar 2017.

Næstved_Kommune_shield[1]

Sendt i høring

Oplægget til organisationsændringen har været i høring internt i Næstved Kommune, og der kom 29 høringssvar ind. I høringssvarene var der generelt opbakning til organisationsoplægget, men der var også nogle bekymringer, blandt andet vedrørende sammenlægningen af Dagtilbud og Skole i ét center. Byrådet holdt fast i det oprindelige forslag, da man gerne vil styrke børneområdet i et stærkt center med fokus på udvikling, læring og uddannelse som et sammenhængende forløb. Byrådet godkendte dermed oplægget uden væsentlige ændringer.

Økonomiudvalget holder møde på fredag, hvor de vil udpege centercheferne til den nye organisation.

Fakta om organisationsændringen

Reduktionen af chefer/ledere fordeler sig med 4 færre centerchefer i centrale stabe og 3 centerchefer færre i fagcentrene, og reduktionen af teamchefer fordeler sig med 2 færre i centrale stabe og 1 mindre i fagcentrene. Dermed reduceres den samlede ledelsesstruktur med 10 ledere i alt. I den nye ledelsesstruktur vil der således være et samlet ledelsesspænd på ca. 20 medarbejdere pr. leder og dertil kommer 41 virksomhedsledere.

Ændringerne, i forhold til den nuværende struktur, indebærer som de væsentligste elementer:

– En sammenlægning af Center for Uddannelse og Center for Dagtilbud i et nyt Center for Dagtilbud og Skole.

– En sammenlægning af Center for Sundhed og Center for Ældre i et nyt Center for Sundhed og Ældre.

– En sammenlægning af Center for Plan og Erhverv og Center for Miljø og Natur i et nyt Center for Plan og Miljø.

– En samling af kommunens i dag 6 tværgående centre/stabe til fremover 2 stabe med fokus på henholdsvis Politikerbetjening og Udvikling i det ene center og Økonomi og Service i det andet.

• Samlede besparelser på 8,5 mio.

• Heraf foreslås 25% at skulle forblive i centre – af hensyn til ekstra opgaver

• Administrative budgetter reduceres med i alt 4 mio. kr.

• 2,4 mio. kr. anvendes til at styrke myndighedsområder – Myndighed – Handicap og psykiatri samt Børn og Unge

• Halv effekt i 2017 og fuld i 2018

Center for Plan og Miljø og Center for Trafik og Ejendomme skal referere til direktør Sven Koefoed-Hansen.

Center for Dagtilbud og Skole, Center for Kultur og Borgerservice og Center for Børn og Unge skal referere til direktør Per B. Christensen.

Center for Arbejdsmarked, Center for Sundhed og Center for Handicap og Psykiatri refererer til direktør Bruno Lind.

Endelig skal Center for Politik og Udvikling og Center for Økonomi og Service referere til kommunaldirektør Tomas Therkildsen.