Bag om Bob

Der venter en velresearchet og levende koncert, når den ufrivillige Nobelprismodtagers historie og musik fortælles og spilles af Band Dylan den 10. november på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Der skal rockes og fortælles velresearchede historier, ja faktisk får du fortalt Bob Dylans historie fra hans ungdom, til den megastjerne han er nu. Fortælleren er Thomas Ubbesen, der er kendt som udenrigskorrespondent på TV-Avisen, men også er glødende Dylanfan.

Bob Dylan på Midtfyns Festivalen i Ringe 29-06-91
Bob Dylan på Midtfyns Festivalen i Ringe 29-06-91

Band Dylan er kendt for, at de til hver koncert tager nye temaer op, der beskriver Bob Dylans utrolige karriere. Han har udgivet over 850 sange på 43 albums. Michael Christophersen, der er sanger og guitarist i Band Dylan fortæller: ”Dylan har en religiøs side og har udgivet tre religiøse plader, som vi synes er ret oversete også blandt Dylanfans. I 1978 havde Dylan en personlig krise og blev meget søgende. Han mødte nogle nyreligiøse og blev meget optaget af det religiøse og uddannede sig sågar til prædikant. Vi fortæller om det dilemma, han må have været i, da hans fans blev rystet i deres grundvold. Han spillede koncerter, hvor de spillede fantastisk, men blev pebet ud, da fans`ne ikke kunne acceptere det religiøse indhold. Vi spiller tre numre fra den periode for at vise publikum, hvor fantastiske sangene er, selv om vi ikke selv er enige i de nyreligiøse og nærmest fundamentalistiske budskaber”.

I oktober tildeltes Nobelprisen i Litteratur til Bob Dylan, og den excentriske kunstner har noget atypisk ikke vist noget tegn til at ville modtage prisen. Det understøtter til fulde Band Dylans hovedbudskab om at Dylan er som en kameleon, og derfor har skiftet genre mange gange i sin karriere. Han starter som folkmusiker og skifter til rock og er ligeglad med, hvad publikum tænker om det. Selv nu som 75 årig har han igen skiftet udtryk og har fuldstændig overraskende udgivet en plade, hvor han synger gamle Frank Sinatra sange. Hvem skulle have troet det? slutter Michael Christophersen.

Glæd jer til at komme nærmere denne unikke kunstner og hans livsværk, og oplev et velspillende og underholdende band den 10. november i Ny Ridehus. Find din billet på www.gkkultur.dk, på Grønnegades Kaserne Kulturcenters billetsalget eller ved at reservere på billettelefon 5588 3950.

c7a1c0_2016banddylan_ny1