Duften af kærlighed på teatret

Med forestillingen Romeo og Julie forsøger Teatergruppen Talent-1 at lade publikum mærke kærligheden ved at bruge alle sanser. Romeo og Julie har premiere 21. oktober.

Historien om verdens største kærlighed er blevet fortalt et utal af gange – så hvorfor gøre det igen? Det spørgsmål stillede teaterfolkene i Talent-1 sig, da de blev enige om at spille Romeo og Julie.

– I år er det Shakespeare-år. Vi markerer, at det er 400 år siden at den store digter døde, så vi ville gerne spille et af hans store værker. Valget faldt hurtigt på historien om Romeo og Julie, og med vores måde at lave teater for alle sanserne, så har vi mulighed for at fortælle historien på en ny måde, siger Julie Anna Hedegaard, der medvirker i forestillingen.

presse-rj3
Julie Anna Hedegaard

Hvordan dufter kærligheden? Svaret på det spørgsmål kan publikum få i teatersalen, men skuespillerne løfter lidt af sløret.

– Når man er forelsket ser man alting på en anden måde. Himlen er mere blå, skoven er mere grøn og alting synes meget lettere. Den følelse har vi taget med over til lugtesansen. Måske dufter roserne kraftigere, når man er forelsket – og måske opdager man helt nye dufte i byen, siger Julie Anna Hedegaard.

Romeo og Julie er skabt med udgangspunkt i tre lige vigtige dele – elementer som er med til at skabe en helhed i teateroplevelsen. Først og fremmest Shakespeares originale tekst.

– Ordene er så smukke. De kræver, at man bruger tid på at arbejde med dem. Når jeg siger replikken “Romeo, åh, min Romeo”, så får jeg næsten æresfrygt, siger Julie Anna Hedegaard.

Et andet og vigtigt element er musikken. Teatergruppen Talent-1 har fået komponeret ny musik af Frank Kruse, som også spiller med i forestillingen.

– Musikken er stemningsskabende. Den er med til at sætte ord på nogle af de følelser, som de unge elskende oplever, siger Frank Kruse, der spiller med hos Teatergruppen Talent-1 for første gang.

presse-rj1
Frank Kruse

Det sidste element som forestillingen er skabt ud fra er naturligvis publikums sanser, som alle sammen kommer i spil under forestillingen.

– Ved at samle de tre elementer, kan vi fortælle en ny og spændende version af Romeo og Julie. Kærligheden er voldsom, også når den pludselig ikke er der mere. Derfor er det også blevet en lidt mere mørk forestilling, end vi er vant til at lave, slutter Julie Anna Hedegaard.

Romeo og Julie spiller på udvalgte dage i perioden 21. oktober – 11. november. Billetter koster 75 kr (inkl. gebyr) og købes på www.talent-1.dk. Forestillingen spiller i Teatersalen, Indre Vordingborgvej 6A, Næstved – og er målrettet et publikum over 15 år.

presserj2