Arena Næstved er truet af konkurs

Det skriver Sjællandske:

Mindre end et år efter indvielsen trues Arena Næstved af konkurs. Hvis ikke Næstved Kommune bevilger et lån på seks millioner kroner, vil arenaen ikke nå at fejre et års fødselsdag. Situationen er så alvorlig, at borgmester Carsten Rasmussen (S) og byrådet kræver en ny bestyrelse.

Sagen behandles i økonomiudvalget mandag, og byrådet drøfter arena-økonomi den 20. september.

– Situationen er meget alvorlig. Hvis ikke byrådet bevilger penge, så kan arenaen ikke betale afdrag på lån den 1. oktober. Og så går den konkurs, siger Carsten Rasmussen til Sjællandske.

Hvis arenaen går konkurs, sendes regningen videre til kommunen. Lokale- og Anlægsfonden har transport i det kommunale tilskud, så regningen ender hos skatteborgerne.

Foto: Linette Bach
Foto: Linette Bach

Strid med entreprenøren
Ansøgningen om ekstra penge begrundes med, at der har været ekstra udgifter til byggeriet og manglende indtægter i den nye arena. Desuden er der en uafklaret tvist med entreprenøren, der opførte arenaen.

Uanset resultatet af voldgifts-sagen ventes den at koste Arena Næstved penge – fra en til syv millioner kroner.

I byrådet er tilliden til bestyrelsen i Arena Næstved væk. Derfor er Carsten Rasmussen indstillet på, at bestyrelsen skal udskiftes. Og afløses af mere professionelle folk, der kan skabe aktivitet i arenaen og ikke mindst indtægter. Samt troværdige budgetter. Og samtidig skal der vedtages nye vedtægter for den selvejende institution.

Kræver ny bestyrelse
– Nu har arenaen snart et års fødselsdag, og der er sket for lidt. Den nuværende bestyrelse har vist, at den ikke er i stand til at drive arenaen. Vi satser på, at der kan være en ny bestyrelse fra årsskiftet. Alle må have set skriften på væggen, siger Carsten Rasmussen til Sjællandske.

Flere tilskud
Opførelsen af Arena Næstved startede i august 2014, og budgettet lå på 70 millioner kroner. Senere er regningen steget til 90 millioner kroner, og kommunen er trådt til med ekstra tilskud i form af rente- og afdragsfri lån på 20 millioner kroner – det samlede kommunale tilskud er på 30 millioner kroner. Nu er der brug for et nyt tilskud.

– Vi er under administration. Vi har ikke været dygtige nok, erkender formanden for Arena Næstveds bestyrelsen, Hans Henrik Knudsen.