Ny gåguide til bymidtens perler er ude nu

De historiske perler i Næstved bymidte, de urbane oaser, graffitien og arkitekturen er blevet kortlagt og bundet sammen til ruter, som nu kan findes på den nye hjemmeside www.360naestved.dk.

4bef47_360naestved_R_dmandshaven[1]Selv om man er født og opvokset i Næstved eller er en hyppig gæst i byen, er det langt fra sikkert, at man kender til de urbane oaser, de store graffitikunstværker eller den arkitektoniske tidsmaskine, der tager en med på en tidsrejse fra middelalderen og frem til i dag, her i Næstved.

De fleste har nok brug for at blive mindet om og guidet rundt til byens mange særlige kendetegn. Derfor har Næstved Kommune nu kortlagt det, der gør Næstved til Næstved og udarbejdet en håndfuld ruter, som alle kan gå.
Ruterne er samlet på den nye hjemmeside 360naestved.dk. Det handler nemlig om at komme 360 grader rundt i Næstved by og få set det hele fra alle vinkler. To af ruterne fra hjemmesiden er allerede blevet fysisk afmærket i byen. Så gå på jagt efter symbolet ”360” i blåt eller gult og tag ud på en historisk skattejagt eller rundt i den arkitektoniske tidsmaskine.

360naestved.dk

Ruterne skal ses som en service til både borgere og andre nysgerrige, der gerne vil se, opleve og lære Næstved bedre at kende. Vi bor i en by, der har masser at byde på, men nogle gange får vanens magt os til at gå de samme ture. Det vil vi gerne udfordre med de her forskellige ruter. Mange uden for Næstved har for eksempel hørt om al vores graffiti, men er usikre på, hvor de finder det. På www.360naestved.dk kan man vælge en rute og blive taget med rundt til de mange spændende steder, som vi har i Næstved, lyder det fra Søren Revsbæk, formand for Teknisk Udvalg.

På hjemmesiden er der under 11 forskellige temaer kortlagt punkter, hvor nogle er bundet sammen til ruter.

7a2066_360naestved[1]

Byvandring gjorde udslaget

Tanken omkring det at sætte spot på de kvaliteter og oplevelser, som Næstved by indeholder, udspringer af arbejdet med udviklingen af Næstved bymidte.

I foråret 2015 inviterede Næstved Kommune alle borgere til en arkitekturhistorisk byvandring, og over 100 interesserede mødte op. Denne store interesse for byens kvaliteter, gjorde det tydeligt, at der var brug for en indsats, der netop satte fokus på, hvad Næstved har kvaliteter. Og det har nu resulteret i den nye hjemmeside.

– Der skal lyde en stor tak til alle, der har bidraget til ruterne på bymidteworkshops, Facebook, foreninger og centre i Næstved Kommune. Vi kunne ikke have gjort det uden al den hjælp, som vi har fået, lyder det fra Marit Christensen, centerchef for Center for Plan og Erhverv i Næstved Kommune.

Pressemeddelelse fra Næstved Kommune sendt torsdag d. 26. maj 2016