Fona lukker i Næstved, skriver Sjællandske den 31. marts 2016

De ansatte er fyret per dags dato, og Fona lukker butikken i Næstved Stor-Center. Det står klart efter, at planerne om en rekonstruktion er kollapset.

Håbet var, at 31 ud af kædens 56 butikker ville overleve – deriblandt forretningen i Næstved. Advokaterne Ole Borch og Pernille Bigaard fra Bech-Bruun Advokatfirma, som behandler rekonstruktionen, oplyser i en pressemeddelelse, at forudsætningerne for planen ikke kan opfyldes.

I stedet arbejdes der ud fra en ny plan, som betyder, at kun otte Fona-butikker overlever. Syv er beliggende i hovedstadsområdet, mens Aalborg bliver Jyllands eneste by med en Fona.

Tavs butikschef
Om den nye plan realiseres er endnu ikke til at sige, men fastlagt er det ifølge advokaterne, at elektronikkædens tilstedeværelse i Næstved snart er fortid.

Sjællandske har været i kontakt med en sælger fra Fona Næstved, som ikke ønsker ikke at fortælle, hvordan de ansatte fik den nedslående besked torsdag.

Butikschef Kim Jørgensen er ikke mere meddelsom, men oplyser, at han lagde vejen forbi Fona-butikken torsdag formiddag – på sin fridag – for at overbringe budskabet.

– Vi ved ikke så meget endnu, siger han og ønsker ikke at fortælle mere til avisen.

Sjællandske har også været i kontakt med Bech-Bruun Advokatfirma, og herfra lyder det, at man arbejder på at komme med en samlet udmelding om de butikker, som skal lukke.

Det har derfor ikke været muligt at få oplyst, hvornår Fona i Næstved har sidste åbningsdag. Ifølge avisens oplysninger var der fortsat åbent i butikken torsdag eftermiddag. Otte medarbejdere i Fona Næstved står til at miste deres job i forbindelse med lukningen. På landsplan betyder lukningen af det store antal butikker, at 280 ansatte bliver fyret.

Spinkelt håb
I forbindelse med den nye plan for rekonstruktionen af Fona kan der gemme sig et spinkelt håb for enkelte butikker:

– Nu har vi en kerneforretning på otte butikker. Vi har gang i forskellige forhandlinger til forskellige sider. Det kan godt være, vi får flere butikker med. Men vi tror ikke på 31 butikker, ellers havde vi ikke gjort, som vi gør nu, siger Ole Borch således til eb.dk.