Stor, klassisk julekoncert på Rønnebæksholm

Kom i stemning med de helt store juleklassikere og et nyt værk skabt til Rønnebæksholm, når strygerkvartetten VirtuaStringQuartet giver koncert den 10. december kl. 19.30.

Der er både kendte, danske julesange og klassisk julemusik fra udlandet på programmet, når strygerkvartetten, VirtuaStringQuartet, giver årets julekoncert på Rønnebæksholm torsdag den 10. december kl. 19.30. Her er julestemningen i centrum med hyggelig fællessang, og      TV Øst sender direkte fra koncerten som en del af kulturprogrammet [‘gajd].

Violinisterne Gordan Trajkovic og Frederik Burstedt, samt Markus Falkbring på viola og Tobias van der Pals på cello dannede kvartetten i 2013, hvor de alle fire arbejdede som koncertmestre i Helsingborg Symfoniorkester. Siden da har VirtuaStringQuartet oparbejdet et omfattende repertoire og har i den nære fremtid koncertturnéer i både Belgien, Tyskland og Schweiz.21c9b3_Virtua_string_quartet_1[1]

Programmet på Rønnebæksholm har fokus på den nordiske jul, men man vil også kunne opleve Vivaldis klassiker Vinteren fra De fire årstider, og så går turen undervejs også et smut til oldtidens Grækenland.

Længsel mod jul

Længslen efter jul får en ny drejning, når VirtuaStringQuartet opfører det nye værk Penelopeia af den prisbelønnede komponist John Frandsen, som er en af Rønnebæksholms huskomponister.

John Frandsen, har til koncerten komponeret dette værk specielt til VirtuaStringQuartet. Det er ét af fire værker, som han skaber til Rønnebæksholm med inspiration fra den græske mytologi.

Værket til julekoncerten er opkaldt efter Odysseus’ kone, Penelopeia, og det udtrykker den længsel, der må have hersket i hende, da hendes mand rejste på sin 20 år lange sørejse.

Værket skiller sig ud fra den øvrige julemusik, men som cellist Tobias van der Pals fortæller, er det netop sådan en særlig vinkel på julestemningen, der gør indtryk og som er værd at huske.

I koncertens pause fortsætter julestemningen når Rønnebæksholm byder på et glas glögg, som kan nydes i den gamle hestestald.

Billetter til julekoncerten på Rønnebæksholm koster 90 kr. inkl. gebyr og kan købes på www.sj-billetten.dk eller på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved.