Kom til inspirerende Innovationsdage onsdag d. 18. november og torsdag den 19. november på Næstved Bibliotek og Borgerservice.
I samarbejdet for Innovationsdage er Næstved Kommune (CDS, CPU, CPM, CKB), Zealand Erhvervsakademi, Grøn omstilling, Ressource City og Reiling Gruppen.

Uge 47 er Danmarks Vækst- og Iværksætteruge og international Global Entrepreneurship Week.

I den forbindelse afvikler Næstved Bibliotek og Borgerservice et nystartet projekt, nemlig Innovationsdage. Innovationsdage er et flerårigt samarbejde mellem Næstved Bibliotek, Zealand, Ressource City og flere af Næstveds Kommunes afdelinger. I år, som er vores præmiereår, løber projektet over to dage, der kommer til at byde på forskellige foredrag, samtaler og workshops, alle centreret omkring innovation og bæredygtighed i Næstved by. Med biblioteket som vært er formålet med Innovationsdage at sætte fokus på det arbejde, og de samarbejder, der hver dag foregår i bæredygtighedens navn mellem skoler, foreninger, erhverv og kommunalt. Således ønsker vi at invitere byens borgere ind i biblioteksrummet til et indblik i de konkrete tiltag og målsætninger, vi som kommune er ved at udvikle og implementere – inklusive de innovative og bæredygtige løsninger, der hører sig til disse.

Innovationsdagene inviterer til, at borgere bliver inkluderet i at nytænke muligheder for fremtiden, samt informeret omkring hvor og hvordan der foregår innovation og bæredygtighed omkring os, der vil være med til at påvirke vores fælles hverdag.

Onsdag formiddag har fokus på kollektiv trafik, samkørsel og deløkonomi, og samme eftermiddag får vi et indblik, i hvordan der arbejdes med innovation på skolerne i Næstved Kommune. Her kan man som deltager blandt andet få indblik i ’Projekt Edison’, et projekt hvor folkeskolerne arbejder med ”Min hverdag i fremtiden”. Dertil har Zealand Erhvervsakademi startet en Challenge på challenge.dk omkring byudvikling som en proces, hvor alle borgere kan deltage. Her er det særligt Næstved Bymidte anno 2030 der er i fokus. Af de forslag der kommer ind, udvælges en vinder som tilbydes kurset ”Iværksætteri i praksis”, således at idéen har mulighed for at kunne virkeliggøres. Denne challenge vil være tilgængelig uge 47-49.

Torsdag er der fokus på bæredygtighed, cirkulærøkonomi og affaldshåndtering. Her kan man blandt andet høre nærmere om cirkulær økonomis rolle i en grøn kommune, se oplæg om glasgenbrugs mange aspekter og fordele og få indblik i et nyåbnet affaldssorteringsprojekt i Næstved, der gør brug af underjordiske affaldscontainere.

Læs mere her

Foto: ABW