INVITATION TIL FERNISERING

UDSTILLING AF AFRIKANSK KUNSTHÅNDVÆRK FRA ZAIRE – CONGO SAMT KURIOSITETER FRA FORSKELLIGE AFRIKANSKE LANDE

Fernisering lørdag den 16. Januar 2016 fra klokken 13 – 17 – Udstillingen slutter 28. Februar 2016.

Bakuba tekstiler fra Zaire-Congo. Bakuba tekstilerne er udført af KUBA folket. De er vævet af fibre fra palmetræer, hvor fibrene først er bearbejdet og gjort til en blød og smidig tråd. Herefter er de vævet i kvadrater og derefter broderet af kvinder med sting i linier, flet og streger og hvor raffia trådene er skåret/klippet af i få millimeters højde, så der opstår partier, som fremstår fløjlsagtige.Unavngivet

BAKUBA TEKSTILER FRA ZAIRE-CONGO

Bakuba tekstiler fortælles at have mere end 400 års historie bag sig og kommer fra det gamle KUDA kongerige i den sydlige del af det tidligere Belgisk Congo.forside[1]

Kurve, krukker og fade i løbbinding eller flet i materialer som håndtvistet sisal, græs og palmeblade.

Smykker fremstillet i strudseskaller af Sandfolket i Botswana. Der udstilles armbånd, bælte, halskæder og tobakspung.

De udstillede genstande (såvel antikke som nyere) er indsamlet gennem mange års ophold og rejser af udstilleren og er fair trade handel.

I 1600 tallet opstod KUBA-riget som var velorganiseret lige fra familieområdet til det politiske.

Mønstrene er typisk opbygget af lige linier, kvadrater, rhomber, vinkler og krydsfletninger, som gør deres kunsthåndværk eftertragtet og værdifuldt.

De fleste broderier er udført med plantefarvet raffiafibre i naturfarver fra lys, okker og brunlige nuancer. I sjældne tilfælde også i blå nuancer.

De grafiske design fra Bakuba tekstiler var til stor inspiration for kunstnere som blandt andet Picasso, Klee, Matisse og andre moderne kunstnere.

NB: Mette Lise Rössing og Kylle Jensen, fortæller om de spændende afrikanske Bakuba tekstiler søndag den 31. januar 2016 kl. 14-16.

http://www.gallerie-dragehoej.dk/