Sådan skaber man en livlig bymidte

Et bymidtekatalog fyldt med ideer og initiativer til udvikling af Næstved Bymidte er netop udgivet. Det er borgere i Næstved Kommune, der gennem bl.a. workshops har været med til at fylde kataloget med gode ideer, og nu inviterer Næstved Kommune borgerne til at være med til at gennemføre en række af ideerne.

Næstveds borgere vil gerne have liv og gang i gaden i Næstved Bymidte – også efter butikkernes lukketid. Det vidner et nyt katalog om, som er fyldt med ideer og gode initiativer fra borgerne om, hvordan bymidten kan udvikles.

Og byrådet har netop har godkendt kataloget “Grundlag for udvikling af Næstved Bymidte“, som har været Unavngivet1under udarbejdelse i 2015.

Kom til bymidtemøde på biblioteket

Fire af initiativerne fra kataloget er allerede sat i gang, blandt andet “Brug byens rum nu” og digital skiltning, og nu skal flere af ideerne virkeliggøres.

Arbejdet med udviklingen af bymidten er nemlig kun lige begyndt, og derfor inviterer Næstved Kommune alle interesserede til et møde på Næstved Bibliotek den 28. januar. Her vil der blive arbejdet videre med initiativerne fra kataloget i samarbejde med Næstved Kommune.

Med udviklingen af Næstved bymidte arbejder vi for at skabe , der også kan tilbyde andre oplevelser end et rigt handelsliv, så bymidten for eksempel også er et besøg værd uden for butikkernes åbningstider. Samtidig vil vi med dette projekt skabe en bymidte for alle, lyder det fra Daniel Lillerøi, formand for Plan- og Ejendomsudvalget

Mødet foregår i bibliotekssalen på Næstved Bibliotek, Kvægtorvet, den 28. januar fra kl.17.30 til kl.20.00. Hvis du har lyst til at være med, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til thkli@naestved.dk senest den 18. januar.

Som tak for hjælpen byder Næstved Kommune på aftensmad og drikke, samt lidt til den søde tand i løbet af aftenen.

Se hele kataloget:

Katalog