Mere bus til Næstved Øst

Tre nye buslinjer og en ny rute for linje 611 skal give borgerne i Næstved Øst mere busbetjening. Samtidig bliver skolebusserne også en del af den offentlige transport, så flere kan få glæde af busserne.

????

– Vi er glade for, at vi kan give borgerne i området omkring Tappernøje og Mogenstrup en væsentlig bedre busbetjening. Fra de nuværende 9 afgange fordelt på én linje har vi nu i alt ca. 30 daglige afgange fordelt på fire linjer, som borgerne kan benytte, udtaler formand for Teknisk Udvalg, Søren Revsbæk.

Samtidig er ambitionen, at de ekstra buslinjer kan være med til at generere flere passagerer i den kollektive trafik.

– Vi ved, at den kollektive trafik spiller en vigtig rolle i forhold til at binde lokalsamfundene sammen. Derfor er det vigtigt, at der er et trafiktilbud, der gør det nemt at komme ud og hjem, siger Torsten Rasmussen, områdechef i Movia.

Åbne skolebusser

Ligesom i resten af Næstved Kommune ophæver man nu skellet mellem skolebusser og almindelige busser.

– Idéen med offentlig trafik er jo, at så mange som muligt får glæde af den. Derfor har vi valgt en trafikløsning, hvor både skolebørn og alle andre kan benytte de buslinjer, som før var forbeholdt elever. Vi tror på, at det bliver en bedre løsning, når vi kan åbne dørene i bussen for flere passagerer, siger Søren Revsbæk.

De nye buslinjer får numrene 696, 697 og 698. Linjerne 696 og 697 er hovedsageligt tilpasset skolebetjening, men kan benyttes af alle. Linje 698 derimod binder området sammen på tværs fra Præstø Fjord til Mogenstrup. Linje 611 får ændret sin rute mellem Tappernøje og Næstved, så passagererne får en hurtigere forbindelse og flere afgange.

Etableringen af buslinjerne finansieres af Næstved Kommune samt Trafik- og Byggestyrelsens ”Pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder”. De nye buslinjer er foreløbigt finansieret i to år, herefter evalueres resultater og erfaringer.

– Vi håber, at folk vil tage godt imod de nye ruter og benytte dem, så vi også kan beholde dem om to år, afslutter Søren Revsbæk.

Fakta om de nye buslinjer

Linje 611: Næstved-Tappernøje-Brøderup (Korskildeskolen)-Everdrup: Ændret ruteføring mellem Tappernøje og Næstved. Hurtigere og hyppigere forbindelse mod Næstved. Kører på alle hverdage – også på skolefridage

Linje 696: Vester Egesborg-Ring-Hammer-Mogenstrup (Fladsåskolen): Oprettes som lokalbetjening, men er hovedsageligt tilpasset skolebetjening. Kører på alle hverdage – dog ikke på skolefridage

Linje 697: Tappernøje-Brøderup (Korskildeskolen)-Snesere-Brandelev-Mogenstrup (Fladsåskolen): Oprettes som lokalbetjening, men er hovedsageligt tilpasset skolebetjening. Kører på alle hverdage – dog ikke på skolefridage

Linje 698: Mogenstrup (Fladsåskolen)-Tappernøje-Leestrup Skov: Oprettes som lokalbetjening hele dagen. Der vil være tre-fire afgange mellem Mogenstrup og Tappernøje via Hammer og tre-fire afgange mellem Mogenstrup og Præstøvej v/Leestrup Skov. Kører på alle hverdage – også på skolefridage.

Du kan finde flere informationer om ruter og køreplaner på www.dinoffentligetransport.dk eller læse mere om baggrunden for indførelse af de nye linjer på www.naestved.dk/busserioest.