Spil Dansk Ugen fejrer dansk musiklivs mangfoldighed, og involverer alle typer publikum. Grønnegades Kaserne Kulturcenter har kastet flere arrangementer i det lokale bidrag, hvor af to spilles i lidt atypiske rammer.

Det skriver Grønnegades Kaserne Kulturcenter til Dit Næstved.

Når Sydsjællands største kulturcenter står som arrangør på koncerter i Næstved, foregår det altid på scenerne på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Men i anledning af Spil Dansk Ugen er der ud over de to koncerter i Ny Ridehus med Allan Olsen og Sing Sing Sing, også oplevelser i vente for de ansatte på H. Nielsen & Søn samt Næstved Sprog- og integrationscenter.

Ugens første oplevelse fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter rammer elever og ansatte på Næstved Sprog- og integrationscenter tirsdag den 31. oktober hvor Gary Snider spiller kl. 10.00. Gary er en passioneret sanger og musiker, der dyrker og fastholder fortællingen om og lyden af Leonard Cohen.

Nanna Larsen Duo. Pressefoto.

Denne type koncert er en af Spil Dansk Ugens helt særlige indsatsområder kaldet “Play it Forward”. De karakteriseres ved at blive spillet for et publikum, der ikke er vant til koncerter, på steder hvor der sjældent kommer live-musik.

Torsdag den 2. november er kulturcenterets igen hjemme i vante rammer i Ny Ridehus hvor intet mindre end fem stærke danske musikere optræder sammen side om side i bandet Sing Sing Sing.

Alex Nyborg Madsen, Sascha Dupont, Ivan Pedersen, Nina Forsberg og Søren Jacobsen ligger hjerte og tid i dette fællesprojekt hvor de slapper af og udvikler musik, bare fordi det er rart.

Glæden og den afslappede stemningen vælder ud over scenekanten, når de fem går på scenen kl. 20.00.

Medarbejdermøde med lyd
Fredag den 3. november kl. 13 har entreprisefirmaet H. Nielsen & Søn indkaldt alle medarbejdere til et hyggeligt afbræk fra dagligdagen på byggepladserne. På værkstedet på Lillemarken venter der en skøn musikalsk oplevelse med Nanna Larsen Duo.

Gruppen der består af Nanna Larsen og Karen Sangvin, er lyden af langsom, støvet amerikansk landevejsmusik, blandet med en nordisk regnvejrsvokal. Folk og country når det er allerbedst, tilsat Nanna og Karens fortælling om livet på musikkens landevej.

Koncertens særlige fokusområde kalder Spil Dansk for Artist in Business hvor musikken kommer til publikum der hvor de arbejder. Koncertvante eller ej får de en anderledes oplevelse sammen med deres kolleger.

Lørdag den 4. november kl. 20.00 er Grønnegades Kaserne Kulturcenter igen rammen når den danske sanger og sangskriver Allan Olsen står på scenen i Ny Ridehus.

Med et imponerende bagkatalog af hits og et endnu nyt album er koncerten med Allan Olsen et must for musikelskere.

​​​​​​​Musik landet over
Konceptet for Spil Dansk er drevet af Dansk Musikerforbund. Hvad der til at starte med blot var én dag om året, er i dag vokset til den Spil Dansk Uge som vi kender i dag.

“Spil Dansk er virkelig tiltalende, og i år har vi valgt at gå all in sammen med resten af Næstved Kommunes lokale Spil Dansk gruppe” -fortæller kulturcenterets leder John Nørbjerg. “At udbrede den glæde og de oplevelser man kan have med musik er i den grad værd at støtte op om”.

At være Spil Dansk-arrangør giver Grønnegades Kaserne Kulturcenter plads i det imponerende program. Landet over venter der oplevelser for alle der nyder musik. Hele det landsdækkende program for ugen kan ses på www.spildansk.dk.

Ud over de fire koncerter som Grønnegades Kaserne Kulturcenter er arrangør af, byder Spil Dansk Ugen også på indspark fra Vershuset og Jazzklubben i form af koncerter med Infernal i Gl. Ridehus torsdag den 2. november og Goose Town Jazzband i Musikstalden lørdag den 4. november.

Har du lyst til at opleve en af de to koncerter i Ny Ridehus med hhv Sing Sing Sing og Allan Olsen? Så find din billet i dag på www.gkkultur.dk. Her kan du også se resten af det imponerende program på Sydsjællands største kulturcenter.

Det fysiske billetsalg på Grønnegades Kaserne Kulturcenter har åbent alle hverdage kl. 10-15, torsdage til kl. 17.