Torsdag den 17. november kl. 19.00-21.00 er der foredrag med horrorforsker Matias Clasen på Næstved Bibliotek, Store Scene. Her kan du bl.a. få svar på, hvorfor vi elsker gys.

Især omkring halloween og de mørke vintermåneder læser vi historier om vampyrer, varulve og monstre – og det er næsten, som om vi drages mod det skræmmende og det uhyggelige. Men hvorfor tiltrækkes vi af gyset? For at finde ud af det, må du bevæge dig ud i mørket, ned i sindet og hen på Næstved Bibliotek, når horrorforsker Mathias Clasen taler om, hvorfor vi elsker gys.
De fleste vil sige, at de helst ikke vil have nogle ubehagelige overraskelser i livet – alligevel er der mange, der søger uhyggen og ubehaget i bøger, film og spil.

Et godt gys kan være sundt

Horrorforsker Mathias Clasen fortæller om ”rekreativ frygt” og hvordan et godt gys er med til at lære os at styre vores følelser. Han taler også om, hvordan det, at se gyserfilm eller spille skræmmende computerspil, kan fungere som en slags frygt-vaccine og faktisk være sundt for os.
Mathias Clasen er forsker på Aarhus Universitet, hvor han forsker i ”rekreativ frygt” på ”Recreational Fear Lab”. Han har også udgivet bogen ”Monstre” (2012) i Tænkepause-serien.

Tema om monstre

I oktober, november og december måned har bibliotekerne i Næstved Kommune et særligt fokus på temaet ”Monstre”. Arrangementet med Mathias Clasen er en del af dette tema.
Billetter til 50 kr. kan købes på www.naesbib.dk

Billedtekst: Horrorforsker Mathias Clasen taler om frygt og gys. Foto: Mads Andreas Frost, Jyllandsposten.