Sådan lød det i telefonen tirsdag aften den 12. september, hvor Lisbeth Lorenzen fik at vide, at hun var blevet udtrukket som vinder af et tilskud på kr. 2.000,- til at købe kunst for.

Foruden Lisbeth Lorenzen, fik Berit Thunø Hansen (begge fra Næstved) og Allan H. Poulsen også det glædelige opkald. Allan havde taget turen fra Skælskør, men har tidligere boet i Næstved kommune.

Stort tillykke med gevinsten!

Lisbeth Lorenzen har i flere år taget på kunsttur til Åbent Atelier med sin veninde. Lisbeth planlægger ruten og veninden er chauffør. I år besøgte de nye steder, som blandt andet gik ud til Bendslev hvor de beundrede Silvana Therp Hansens tekstilbilleder i Tina Sommer Paaskes værksted. Her udstillede også Karen Hvid og Ellis Kristensen.

På deres tur rundt i Næstved kommune kom de forbi Slagelsevej 205, Kagstrup, Bendslev og Fuglebjerg og sluttede hos Steen Volfing Jacobsen i Rønnebæk. Her viste Steen sine abstrakte billeder, tusch tegninger og skulpturer.
Som Lisbeth udtrykte det: “Vi gav os god tid på de fem steder vi besøgte”.

Berit Thunø Hansen havde planlagt at starte i skulpturhaven hos Kat Lassen, sammen med sin mand. Her kunne der smages æblekage, lagkage og chokoladekage. Det var første gang de kørte ud til Vivi Hjorth Hansens atelier og gårdbutik ved Herlufmagle.

Berit synes, at Majid Hoseinis tegninger på avissider, er sjove og inspirerende, og nød at se Nana Holm Greens fotografier.

“Selvfølgelig skulle vi også besøge Frigga Olesen, som gør sig i historiske motiver”, siger Berit Thunø Hansen.

Allan H. Poulsen havde nøje planlagt sin tur rundt til kunstnerne. På fællesudstillingen to uger tidligere, opdagede han de syede billeder, som han bare måtte studere nærmere. Derfor startede han i Bendslev hos Tina Sommer Paaske og hendes tre medudstillere. Ved stoppet hos Pia Juul kunne han fordybe sig i hendes portræt malerier og papmache kunst.

I Mogenstrup besøgte han Hanne Nøhr og Benny Bondo, der havde udstillet deres værker i deres skønne have. Hos Kontrazt hilste Allan på Berit Erstad, Anke Jensen, Kirsten Ploug Karlshøj, Anna Johansen og Iben Bjerre, som i dagens anledning havde arrangeret deres kunst rundt i hele værkstedet.

Da Allan selv er begyndt på at lave keramik på en drejeskive i sit køkken, var han især nysgerrig på at se Lotte Dreyers unika keramik på Falkevej.

Som finale på en inspirerende dag, endte turen hos Knud Verner Knudsen og Hanne Langebæk, som er kendt for at traktere deres gæster på skønneste vis.

Mon ikke der er basis for ny inspiration til hans egne malerier, med alle de input han har fået denne weekend?

På Åbent Ateliers evaluering blev de tre vindere fundet af Rosalba í Dali Grønne, årets yngste kunstner på 14 år. Alle 80 kunstkuponer, der var blevet afleveret ved kunstweekenden den 2. og 3. september, blev spredt ud på gulvet med bagsiden opad. Rosalba kastede en pung op i luften, som så landede på den vindende kupon.

Når man besøgte et af de 23 kunststeder, fik man et stempel eller signatur på sin kunstkupon. En kupon, og hermed et lod, kunne indleveres når man havde været på fem forskellige adresser.

Hvis du vil se hvad de 37 kunstnere kreerer, kan du finde det på aabentateliernaestved.dk hvor hver kunstner har en præsentationsside. Tag gerne kontakt, hvis du er interesseret i at se mere, for selvom Åbent Atelier er overstået denne gang, er det muligt at lave individuelle aftaler hele året rundt.

Fra venstre Berit Thunø Hansen, Allan H. Poulsen og Lisbeth Lorenzen. Foto: Anke Jensen