Deltag i en tankevækkende aften på Rønnebæksholm tirsdag d. 17. maj kl. 19-21. I anledning af, at Næstved Bibliotek udvider samlingen af digte med en særudstilling under navnet ”Ungdom – disse ord kan finde vej”, vil denne måneds poesifælleslæsning tage udgangspunkt i digte fra netop denne samling. Men der er selvfølgelig plads til både de unge, dem der stadig føler sig lidt unge, og alle dem der kan huske, da ruderkonge var knægt!

I en af Rønnebæksholms flotte stuer skal vi gennem poesien udforske ungdommens sprog og liv ved at læse digte om og af ungdommen fra flere forskellige tider. Så sørg for tilmelde dig arrangementet og mød op til en filosofisk og hyggelig snak med udgangspunkt i oplæste digte.

Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi sammen læse og samtale om ca. 3 digte, og efter oplæsning af hvert digt vil vi snakke om, hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet. Vi vil lade os guide af poesiens evne til at åbne for forståelsen af vores egne og andres oplevelser af det læste. Kan vi spejle os i det vi læser? Hvad overrasker os? Hvordan adskiller vores oplevelser sig fra hinanden?

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam, men målet er at skabe en flydende samtale, hvor deltagerne selv tager agens og gerne bringer egne erfaringer og/eller læsninger op. Der er ingen forberedelse, og man behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte eller kunst (eller ungdom for den sags skyld). Det vigtigste er, at man har lyst til at læse nogle interessante tekster og måske byde ind med egne tanker, lytte til hinanden og sammen overveje det, vi læser.

Pris og tilmelding

Arrangementet på Rønnebæksholm d. 17. maj kl. 19-21 er gratis, men det er nødvendigt med tilmelding på www.naesbib.dk. Der er plads til 8 deltagere.

Arrangementet er en del af en større række lavet i samarbejde mellem biblioteket og Rønnebæksholm. Næste arrangement vil finde sted den 14. juni og have temaet menneske vs. maskine.

Foto: Léa Nielsen