Når Spejdernes Lejr 2022 løber af stablen den 23. – 31. juli vil spejdere fra Næstved Kommune også være med. På lejren deltager 35.000 spejdere fra ind- og udland, heraf 550 spejdere fra Næstved kommune. De skal her bo side om side og allerede nu, inden indflytningen, har de et godt nabofællesskab.

Forud for lejren har der været et godt samarbejde mellem grupperne og Næstved Kunstby. ”Vi har arbejdet på at finde en måde, hvor vi kan tage Næstved med på lejr i børne/unge højde” siger Karsten Madsen fra Fuglebjerg gruppen, som er en af tovholderne mellem spejderne og Næstved Kunstby.

Ønsket har været, at man på lejren gør opmærksom på Næstved, men samtidig kunne inddrage spejderne og formidle den lokale kommune for dem. Det har været et spændende og anerledes samarbejde på tværs af lokale spejdergrupper og Næstved.

Helt konkret har Næstved Kunstby ”uddannet” spejderlederne til at fortælle og formidle om gavlmalerier i Næstved by. Spejderne har derefter været rundt i byen og set og hørt om kunsten. Med kunstbyens app og et aktivitetsmateriale for børn i lommen, kan de nu tage forældrene med på bytur og vise kommunens ”hovedstad” fra en anden vinkel.

En stor del af disse gavlmalerier er blevet fremstillet som store banner og det er dem, som spejderne tager med på Spejdernes Lejr 2022 i Hedeland Naturpark. Hvilke malerier der skal vises frem på lejren udvælger de spejdere, som har været rundt og se og mærke malerier. Tilmed får alle spejdere fra Næstved et helt særligt ”Næstved Kunstby – Spejdernes lejr” mærke til deres uniform.

Spejderne har endnu en formidlingsopgave, når de på lejren skal fortælle de 32 norske og 24 skotske spejdere, som skal bo sammen med grupperne i Næstved kommune, om malerierne og historierne bag.

Hele lejren vil få glæde af disse flotte gavlmalerier og de vil vise Næstved frem fra sin kunstneriske side.

Vil du vide mere om spejdernes deltagelse i SL2022, kontakt venligst Kirsten, 20879461, kish@hansenpost.dk

Lejrmærke Næstved Kunstby
Charlotte Popp fortæller om gavlmalerier i Næstved Kunstby
Privat foto