Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Næstved Kommune i tidsrummet 2024/01/29 til 2024/02/06.

NÆSTVED og VORDINGBORG: Holdt øje med cyklisterne
Færdselspolitiet havde torsdag et vågent øje rettet mod cyklister. Fra klokken 7.30-8.00 blev tre unge cyklister, som var under 15 år gamle, standset i Algade i Vordingborg. De fik besked på at stå af og trække cyklen, for de havde ikke lys på.

NÆSTVED: 41-årig sigtet for hashsalg
En 41-årig mand fra Næstved blev torsdag aften sigtet for salg af ulovlige stoffer. Klokken 20.50 standsede og visiterede politiet den 41-årige på Snerlevej, og her fandt betjentene 34 kugler hash på i alt 46,5 gram og et kontant beløb, som blev beslaglagt.

NÆSTVED: Anholdt efter indbrud
Efter et tip gennemførte politiet mandag en ransagning af en adresse i Næstved, og her blev der fundet nogle tyvekoster, som kunne føres tilbage til et indbrud i et hus i Næstved. En 40-årig mand blev anholdt klokken 13.35 og sigtet for indbruddet, og han blev overført til afsoning af en tidligere dom for indbrud mandag aften.

NÆSTVED: Anholdt efter indbrudsforsøg
Politiet fik lørdag klokken 7.02 en anmeldelse om, at en mand havde forsøgt at sparke døren ind på en adresse i Næstved. Der var også sparket en rude itu, og da politiet kort efter ankom, kunne betjentene anholde den mistænkte, som sad i et skur på stedet. Det var en 30-årig mand uden fast bopæl, og han blev sigtet for forsøg på indbrud. Den 30-årige blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 10.00.

NÆSTVED: Brugte peberspray
En 38-årig mand fra Næstved blev søndag klokken 1.01 anholdt på sin bopæl. Det skete, efter at politiet lørdag aften fik en anmeldelse om, at en 14-årig dreng var blevet sprøjtet i ansigtet med peberspray ved Næstved Storcenter. Det var tilsyneladende en uoverensstemmelse mellem nogle drenge, der gjorde, at den 38-årige greb til pebersprayen, men han blev efterfølgende sigtet for kvalificeret vold. Den 38-årige blev afhørt på politistationen i Næstved og løsladt igen klokken 3.34.

NÆSTVED: Forsøg på manddrab
Fredag klokken 18.30 blev politiet kaldt til en restauration i Næstved midtby. Her var en mand, der var såret af adskillige knivstik. Patruljen udførte livreddende førstehjælp, indtil ambulancen ankom. Den 22-årige mand er siden meldt uden for livsfare.

NÆSTVED: Fuld passager blev fulgt af toget
Togføreren på et tog, der var på vej til Næstved, anmeldte mandag eftermiddag, at der var en temmelig fuld passager med toget, og at han virkede noget utryghedsskabende. En politipatrulje tog imod toget, da det rullede ind på perronen, og i en af vognene fandt betjentene frem til en 24-årig mand fra Ballerup. Han var noget udadreagerende og blev derfor anholdt klokken 17.34 og taget med til politistationen i Næstved. Da han blev visiteret, blev der fundet 13,7 gram hash og syv tabletter af typen Tramadol, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 24-årig blev løsladt igen klokken 6.22 tirsdag morgen.

NÆSTVED: Havde fire bomberør
Et vakst vidne ringede i nat til politiet og fortalte, at han havde overrasket nogle unge, der var i gang med at forsøge at sprænge en postkasse i luften på Galaksevej i Næstved. Vidnet var fulgt efter, og kunne derfor guide politiet i retning af den ene. Kort efter var en patrulje på stedet, og betjentene fik fat i en 17-årig ung mand fra byen, som viste sig at have fire bomberør på sig. Han blev derfor sigtet efter fyrværkeriloven.

NÆSTVED: Løb lige i favnen på politiet
Mandag formiddag var en politipatrulje på vej ad Hvedevænget, da en mand med hætten godt oppe om hovedet pludselig kom spænende ud fra et hus. Han var skarpt forfulgt af to andre mænd, der tydeligt signalerede, at der var noget galt. Politibetjentene standsede den pågældende, en 29-årig mand fra lokalområdet, viste det sig, som havde en taske med et koben med sig. Han havde forsøgt at brække et vindue op i huset, men beboeren var hjemme og overraskede indbrudstyven. Den 29-årige blev anholdt klokken 10.43 og sigtet for forsøg på indbrud. Han havde 0,2 gram amfetamin på sig, og da politiet ransagede den 29-åriges bopæl, blev der fundet dels 15,5 gram heroin dels flere effekter, der kan stamme fra andre indbrud. Politiets foreløbige efterforskning førte til, at den anholdte blev sigtet for fire andre indbrud forskellige steder i Næstved og for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Det overvejes, om den 29-årige skal fremstilles i grundlovsforhør tirsdag.

NÆSTVED: Sparkede døren ind
Lørdag morgen blev politiet kaldt til Bogensevej i Næstved, hvor en mand havde sparket døren ind til en lejlighed, hvor der bor en 37-årig kvinde. Fem minutter efter anmeldelse anholdt politiet en 34-årig mand fra Herfølge, som stadig var i lejligheden. Han blev sigtet for hærværk og afhørt, inden han blev løsladt igen.

NÆSTVED: Stak af fra betjente
I forbindelse med en almindelig patruljering i går klokken 14.12 fik to betjente øje på en mand, der gik rundt på et grønt område ved Snerlevej i Næstved. Noget ved manden vakte betjentenes opmærksomhed, og da manden fik øje på betjentene, fik han da også travlt med at tage benene på nakken. Han blev dog kort efter løbet op, og her kunne betjentene konstatere, at årsagen til mandens dårlige samvittighed var det hash, han havde i lommen. Manden, der er 20 år og med ukendt adresse, blev sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

NÆSTVED: Tissede op ad væg
Lørdag klokken 23.01 bemærkede en politipatrulje, at der stod en mand og tissede op ad en væg i Jernbanegade. Politibetjentene standsede, og den pågældende blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han ville imidlertid ikke oplyse navn og fødselsdato, og det skal man, når politiet spørger. Derfor blev den unge mand anholdt klokken 23.01 og sigtet for overtrædelse af retsplejeloven. Undervejs til politistationen i Næstved blev hans identitet fastlagt: Der var tale om en 16-årig dreng fra Karrebæksminde, og hans forældre hentede ham, da han blev løsladt klokken 23.45.

NÆSTVED: Ulovlige stoffer på banegården
Torsdag eftermiddag blev politiet kaldt til banegården i Næstved, hvor et tog rullede ind på perronen. Der var en passager i toget, som ikke ville oplyse sin identitet til togføreren, men det blev afklaret, da politiet ankom. Det var en 24-årig mand fra Øster-Ulslev, og han virkede en smule påvirket. Ved en visitation fandt politibetjentene 18,6 gram ketamin og tre piller med tre mg benzodiazepin. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og den 24-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

NÆSTVED: Ville ikke betale for taxa
Politiet fik i går aftes en opringning fra en taxachauffør, der fortalte, at han holdt på Hjultorvet i Næstved med en temmelig beruset kunde, som ikke ville betale. Da patruljen kom frem, blev der lavet en aftale om betaling, men den mandlige kunde, der er 68 år og fra lokalområdet, var meget opfarende og kaldte betjentene for “svin”. Så derfor blev den 68-årige sigtet efter ordensbekendtgørelsen og for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

TAPPERNØJE: Tre sigtet for butikstyveri
Politiet fik mandag klokken 17.50 en anmeldelse om, at personalet i et supermarked i Tappernøje havde standset nogle mænd, som var mistænkt for at stjæle varer i forretningen. Det var tre udenlandsk mænd i alderen 24-42 år, og de blev anholdt klokken 18.26 og sigtet for butikstyveri. De havde stjålet madvarer, vin og badesæbe, og efter afhøring på politistationen i Næstved blev de løsladt igen. De fik hver en bøde for tyveriet.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Næstved Kirkestræde Mandag klokken 06.10 Taske, pung, personlige dokumenter og nøgler  
Næstved Ågade Lørdag den 3. februar klokken 17.00 – mandag den 5. februar klokken 15.01 Endnu ikke opgjort  
Næstved Gyvelvej Mandag klokken 07.40-15.10 Parfume og en højtaler  
Næstved Kalbyrisvej Fredag klokken 07.00-15.20 Armbåndsure og kontanter  
Næstved Ringstedgade Onsdag den 20. december 2023 kl. 08.00 – søndag den 4. februar 2024 kl. 11.40 Elektrisk håndværktøj  
Næstved Havevej Søndag klokken 14.45-19.40 Kontanter, parfume, pung og personlige dokumenter  
Næstved Niels Juels Vej Tirsdag klokken 05.25-18.47 Kontanter, armbåndsure  
Næstved Ved Stadion Mandag kl. 7.30 – 13.40 Vides endnu ikke  
Fuglebjerg Rejnstrupvej Søndag den 21. januar klokken 09.00 – mandag den 22. januar klokken 12.00 Æg, hækkeklipper, grill, krukker og håndværktøj  
Næstved Indre Vordingborgvej Lørdag klokken 14.00 – søndag klokken 08.00 Endnu ikke opgjort om der er stjålet noget  

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Næstved Havnevej Mandag klokken 15.30-18.15 En person blev sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen og to personer blev sigtet for ikke at have CVR-nummer på bilen
Næstved Herlufsholm Allé Fredag klokken 07.30 Den sureste uge: Alt var i den skønneste orden
Næstved Holsted Allé Fredag klokken 07.30-08.00 Den sureste uge: Tilsyn med Susåskolen afdeling Holsted. Ingen sager
Toksværd Tokesvej Fredag klokken 07.15 Den sureste uge: Tilsyn med Holmegaardskolen. Ingen sager
Herlufmagle Helgesvej ved Susåskolen Torsdag klokken 7.30-8.30 Den sureste uge: Der var flot fejring af skolepatruljernes 75-års jubilæum, og der skete ikke noget, der gav anledning til påtaler eller sigtelser
Næstved Havnegade Torsdag klokken 8.45-11.15 En cyklist blev sigtet for at køre over for rødt, og en bilist blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen
Næstved Nygårdsvej ved Sjølundskolen Torsdag klokken 7.30-8.05 Den sureste uge: Ingen sigtelser
Næstved Herlufsholmvej Tirsdag klokken 07.20-08.00 Ingen sager
Næstved Tirsdag klokken 19.00-20.00 Ingen sager
Næstved Holsted Alle Kl. 7.30 – 8.30 DEN SURESTE UGE: God og ordentlig kørsel ved skolen.
Næstved Kildemarksvej Kl. 7.30 – 8.10 DEN SURESTE UGE: God ro og orden på stedet – tre biler og et el-løbehjul kontrolleret, og alt var i ok.
Næstved Mogenstrup Parkvej Kl. 7.30 – 8.30 DEN SURESTE UGE: Skolepatruljen gjorde det godt. Alt var roligt. En knallert blev kontrolleret, og den var i orden.
Næstved Næstved centrum Kl. 23.14 – 23.59 En blev sigtet for at køre i påvirket tilstand, en for ikke at overholde en forbudstavle, en havde ikke førerret og en blev sigtet for ikke at overholde sin oplysningspligt.
Næstved Kindhestegade Lørdag klokken 02.00-04.30 Ni køretøjer blev standset. Ingen sager
Næstved Søndag klokken 00.00-02.00 Fem køretøjer blev standset, og alt var i orden

 

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Herlufmagle Spragelsevej Mandag klokken 07.59-11.29 189 15 60 km/t 85 km/t Tre klip
Herlufmagle Smedebakken Mandag klokken 12.46-13.50 24 1 40 km/t 49 km/t
Glumsø Sorøvej Lørdag klokken 14.28-16.50 64 8 50 km/t 87 km/t En betinget frakendelse
Herlufmagle Skelbyvej Lørdag klokken 18.01-19.44 60 4 60 km/t 81 km/t
Herlufmagle Suså Landevej Lørdag klokken 14.03-17.29 805 37 70 km/t 152 km/t To klip og en ubetinget frakendelse
Næstved Slagelsevej Torsdag klokken 15.40-22.10 1001 40 50 km/t 76 km/t Seks klip
Herlufmagle Helgesvej Onsdag klokken 15.49-18.27 240 18 40 km/t 65 km/t To klip
Tappernøje Sydmotorvejen Onsdag klokken 15.52-21.26 6138 23 130 km/t 169 km/t To betinget frakendelser
Herlufmagle Spragelsevej Kl. 11.05 – 11.50 32 1 50 km/t 63 km/t
Tappernøje Hovedvejen Kl. 7.50 – 13.40 408 29 60 km/t 87 km/t 3 klip
Næstved Kanalvej Fredag klokken 13.56-14.56 64 3 50 km/t 66 km/t
Næstved Vordingborgvej Fredag klokken 15.30-20.00 1170 20 60 km/t 85 km/t Tre klip
Næstved Kyse Bygade Søndag klokken 07.42-14.12 1329 52 50 km/t 78 km/t Tre klip