Uanset hvilken alder du har, kan du overveje at studere IT på en af de mange uddannelsesinstitutioner i Næstved. I Danmark er der et generelt problem med mangel på IT-specialister. Sidste år viste en rapport af IRIS Group og HBS Economics at der var mangel på 7600 IT-specialister i Danmark og at det tal kan nå op på 22.000 i den nære fremtid.

Mangel på rette IT-kompetencer

Sidste år viste tal af der var omkring 60,2 procent mangel på de rette IT-kompetencer i den danske IT-branche. I år er det tal nået op på 84,5 procent. Stort set alle arbejdspladser i Næstved og resten af landet bruger IT i større eller mindre grad.

Danskerne bruger også meget generelt meget tid på nettet i deres fritid. Det kan være med alt fra at streame på Netflix til at surfe på de sociale medier, spille spil som Rick and Morty Megaways og sådan kan vi blive ved. Konklusionen er at de digitale apparater og internettet er blevet til en nærmest uundværlig del af vores hverdag, og derfor er det ikke overraskende at der er brug for IT-kyndige personer på arbejdsmarkedet.

Bliv stærk til IT hjemmefra

Hvis du føler at du ikke har tid eller lyst til at tage en ny uddannelse op, kan du også blive mere IT-kyndig hjemmefra. Der er masser af platforme som fx Skillshare, Udemy, Coursera og lignende, hvor du kan tage diverse kurser.

Mange arbejdsgivere vil sætte pris på hvis du er dygtig til at håndtere Google Drive, Excel, Outlook og andre platforme. Desuden kan du også udvikle dine kundskaber i forhold til netop de sociale medier som TikTok, Instagram, YouTube og lignende, som kan være guld for jeres forretning.

Det kan du lære på de platforme, som vi har nævnt. Du kan også få tips og tricks netop på de sociale medier som TikTok og Instagram med korte eller længere videoer. Netop med videoer kan du også blive klogere med videoer på YouTube.

Den vigtige sikre digitale adfærd

Mange virksomheder har forberedt kurser til sikker digital adfærd til sine ansatte. Det er vigtigt at du forstår hvad Phising og falske beskeder er. Tilbage i 2019 viste tal fra Danmarks Statistik at halvdelen af landets befolkning havde haft sikkerhedsmæssige problemer med online aktiviteter, og det tal er sikkert højere den dag i dag.

Den gode nyhed er dog at mange flere personer har i dag et bedre kendskab til at undgå svindlere på nettet. Tips og tricks som at tjekke afsenderne af e-mails, og mistænksomme links i SMS-beskeder kan redde dig og din virksomhed fra at lande i irriterende situationer.

IT er ikke til at undgå

Måske er du typen, som hidtil har sagt at IT ikke er noget for dig. Det er dog ikke til at undgå. Nu til dags er det nærmest faktum at alle bør være gode til IT i større eller mindre grad. Din hverdag vil sikkert blive meget nemmere, hvis du får en større forståelse for hvordan du kan bruge teknologi og internet til din fordel.

Mange arbejdsgivere vil sætte pris på hvis du er dygtig til at håndtere Google Drive, Excel, Outlook og andre platforme. PR-foto