Fra onsdag den 3. april til fredag den 31. maj udstiller billedkunstner Hanne Lebæk Jakobsen sine malerier på Glumsø Bibliotek.

Hanne Lebæk Jakobsen har malet og skabt billeder siden 2008. Hun bor i Fensmark, hvor det gamle Holmegaard Glasværk, nu Museum Holmegaard Værk, ligger, med Holmegaard Mose i ”baghaven”.

Spontane idéer opstår undervejs

– Jeg inspireres af naturens farver, former og figurer, men jeg har sjældent nogen færdig plan, når jeg begynder et billede. Det opstår, imens jeg maler og under processen. Jeg maler derfor ofte intuitivt og lader mig føre af min hånd og mine spontane idéer undervejs. Jeg lever mig således ind i det univers, jeg er ved at skabe. Derfor er mine billeder også meget forskellige i sit udtryk, fortæller billedkunstner Hanne Lebæk Jakobsen, som den sidste tid har været optaget af havets farver og solnedgange ved havet.

– Du kan gå på opdagelse og opleve mange stemninger og tolkninger, som er helt dine egne. Der findes ingen sandhed i den måde, man tolker billederne på, derfor har mine billeder sjældent navne.

I perioder skaber Hanne Lebæk Jakobsen også billeder og figurer af naturmaterialer, genbrug og strandfund.

Hanne Lebæk Jakobsen maler, når motivation og inspiration mødes, samt hver mandag på et malehold i Medborgerhuset på Kirkepladsen i Næstved.

Se mere på Facebook: hannesmalerier

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

 

Hanne Lebæk Jakobsen maler, når motivation og inspiration mødes. Foto: Hanne Lebæk Jakobsen