Tirsdag den 13. juni kl. 19.00-21.00 taler vi om poesi og BonBon-Land, når Næstved Bibliotek inviterer indenfor i Kim Richard Adler Mejdahls udstilling En! Gang! Til! på Rønnebæksholm.

Poesi og BonBon-Land er normalt ikke to ord, der rimer på hinanden, men denne aften dykker vi ned i denne modsætning gennem poesien, mens vi sidder midt i Kim Richard Adler Mejdahls udstilling En! Gang! Til!

Helt bogstaveligt indeholder udstillingen en række BonBon-Land-figurer, der optræder i Rønnebæksholms natur og udstillingsstuer, suppleret med skulpturer skabt til anledningen. Lykke og smerte går hånd i hånd i Mejdahls udforskning af nostalgiens kraft, og denne modsætning skal vi selvfølgelig udforske gennem poesien. Ligesom vi lader os inspirere af Mejdahls leg med modsætningsforholdet mellem den fine kunsthal og det kitschede udtryk fra Bonbon-Land.

Guidet fælleslæsning
Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi læse og samtale om 3-4 digte, og efter oplæsning af hvert digt taler vi om, hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet.

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam, men målet er at skabe en flydende samtale, hvor deltagerne bringer egne erfaringer op. Der er ingen forberedelse, og du behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte, kunst eller BonBon-Land.

Kunstneren
Kim Richard Adler Mejdahl bor og arbejder i København. Han tog afgangseksamen fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2019. Mejdahl har udstillet på Kunsthal Charlottenborg og Overgaden – Institut for Samtidskunst, samt vist videoværker på bl.a. Cph Pix, Seoul International New Media Festival (KR) og VOID International Animation Film Festival (DK). I 2021 modtog han Elna & C.T. Hollesens Fondsbevilling, og hans arbejde er repræsenteret i Statens Museum for Kunsts samling.

Arrangementet foregår tirsdag den 13. juni kl. 19.00-21.00 på Rønnebæksholm. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk

Foto: Kim Richard Adler Mejdahl