Næstved Bibliotek inviterer til en ny sæson af den populære Klassiske Lytteklub, hvor vi sammen lytter til klassisk musik og bagefter taler om oplevelsen. Det sker tre fredage i efteråret, første gang fredag den 29. september kl. 13.00-14.30.

Klassisk musik taler til krop, hjerte og hjerne, og i Klassisk Lytteklub får du mulighed for at lytte til musikken og komponistens greb i værket og dele dine oplevelser med andre lyttere, der er interesseret i klassisk musik.

Du får en kort introduktion til komponist og værk, og du får chancen for at høre noget musik, som du ikke selv har valgt. Det giver indsigt i mange forskellige komponister – deres vej til musikken og ikke mindst deres værker, som deltagerne sammen kan være med til at fortolke. 

Fredag den 29. september kl. 13.00-14.30: Edvard Grieg – Klaverkoncert
Et af Edvard Griegs mål for klaverkoncerten var at skabe musik med præg af hans hjemland, Norge. Det lykkedes i enhver henseende. Grieg havde norsk folkemusik i blodet, og de smukke temaer i klaverkoncerten kan ikke undgå at fremtrylle billeder af norske landskaber.

Fredag den 27. oktober kl. 13.00-14.30: Olivier Messiaen – L’ascension
Den franske komponist Olivier Messiaen beskriver Kristi himmelfart i den farvestærke og ekstatiske orkestermusik L’Ascension; også kendt som de fire symfoniske meditationer.

Fredag den 24. november kl. 13.00-14.30: Aleksander Skrjabin – Prometheus
Aleksander Skrjabin havde store visioner, og han var forud for sin tid. Til sit orkesterværk Prometheus, der handler om guden, som gav ilden til menneskene, var toner ikke nok. Skrjabin forestillede sig musikken suppleret af farvet lys, frembragt af hvad han kaldte et ‘farveorgel’.

Den Klassiske Lytteklub mødes i Salen på Næstved Bibliotek. Det er gratis at deltage. Tilmelding (til hele sæsonen) foretages via www.naesbib.dk

Klassisk Lytteklub er for alle, der gerne vil lytte til klassisk musik. Du behøver ikke have særlig viden i forvejen. Foto: ABW