Over 860 børn og unge får smag for nye fritidsinteresser i sommerferien

I sommerferiens første uge er der allerede fuld gang i ”Aktive Feriedage”, hvor børn i skolealderen fra hele kommunen prøver kræfter med ridning, livredning, vandsport, dans, speedway, tennis, padel og mange flere aktiviteter. Det er foreninger med engagerede frivillige, aftenskoler og andre aktører, som har budt ind med 77 forskellige hold i løbet af skolernes sommerferie.

Aktive Feriedage er en smagsprøve på fritidslivet i kommunen

Netop synlighed omkring Næstved Kommunes mangfoldige fritidsliv er et af formålene med at afholde Aktive Feriedage.

I Fritidsudvalget er vi rigtig stolte af at så mange frivillige vil bruge deres sommerferie på at give skolebørn en oplevelse for livet. Vi håber selvfølgelig også at mange af børnene får lyst til at starte til en fritidsaktivitet efter sommerferien sammen med deres nye venner og at andre måske har opdaget en ny spændende aktivitet, som de ikke vidste eksisterede i Næstved Kommune” udtaler Torben Stenstrup, Formand for Fritidsudvalget.

De deltagende børn og unge fortæller, at det er sjovt at være med, at de får nye venner og at det er fedt at lære noget nyt.

Fakta

  • 32 foreninger, aftenskoler og andre lokale aktører har budt ind med 77 forskellige hold, som skoleelever bosiddende i Næstved Kommune har kunne tilmelde sig. Aktiviteterne er alt fra esport til dans og tennis til kreative værksteder.
  • For langt de fleste aktiviteters vedkommende er det engagerede frivillige fra Næstved Kommunes foreningsliv, som skaber aktiviteterne for skoleeleverne.
  • I 2024 er der tilmeldt ca. 860 børn og unge. Hertil kommer de børn og unge som tager gratis i svømmehallen i Fladså og Næstved eller i Herlufmagle Friluftsbad eller deltager i ”Sommerbogen” hos bibliotekerne, som alle er aktiviteter uden tilmelding.
  • Aktive Feriedage i Næstved Kommune afvikles i år for 17. gang.
  • Fritidsudvalget i Næstved Kommune prioriterer økonomi til Aktive Feriedage for at sikre børnene gode oplevelser i sommerferien, personlig udvikling og nye fællesskaber.
Pressefoto