Næstved Teater præsenterer forestillingen “At lære at dø” med Mungo Park.
Opføres torsdag 11. april kl. 20.00 i Ny Ridehus, Næstved.

Et kommunalt drama om klimakamp, papirarbejde og vold

Der er klimauge i den lille kommune og alle medarbejderne er klar ! Men den klimadepressive folkeskolelærer Elin kan næsten ikke holde klimaangsten tilbage, når hun skal undervise børnene i emnet. Klimaoptimisten Andreas er til gengæld topmotiveret for at starte i Miljøforvaltningen, hvor han skal tilse byggeriet af en ny stor industrihavn, der dog lige kræver at de fælder byens sidste stykke skov. Her starter en medrivende, skæv og uforudsigelig historie, som tager en vild, provokerende og magisk drejning under klimaugen, der ender som ingen havde forudset !

Den kontroversielle instruktør Viktor Tjerneld, der stod bag succesen SPEJLMANDEN, har skrevet AT LÆRE AT DØ til alle der føler sig lammet af mediernes billeder af hedebølgeflammer, tørke, de høje energipriser og politikernes fine taler, men for langsomme handling.

”Jeg vil ikke se en teaterscene som en foredragssal om tingenes tilstand, men som et sted, hvor vi kan fortælle om, hvordan det er at være et menneske, der skal forholde sig til al den uro og de alarmmeldinger, der er omkring os i Danmark i 2022. For tiden er det nemt at føle sig magtesløs og miste håbet for fremtiden. Her kan teatret måske hjælpe os,” siger Viktor Tjerneld.

De medvirkende er Rikke Westi og Sebastian Aagaard-Williams. Viktor Tjerneld har skrevet og instrueret forestillingen.

Ledige billetter på http://www.naestvedteater.dk eller tlf. 26251850.

Foto: Rumle Skafte