Igen i år står Fritidsudvalget i Næstved Kommune bag årets Fritids- og Foreningskonference, som bliver større og bedre end nogensinde. Alle de mange frivillige ildsjæle i kommunen kan glæde sig til en vitaminbombe med energi og fagligt indhold, når konferencen løber af stablen lørdag den 13. april på Herlufsholm Skole og Gods.

I år tager konferencen en helt ny form. Der bliver nemlig ikke kun mulighed for at netværke og få byrådspolitikere i tale. Der bliver også hele 15 forskellige workshops med veloplagte oplægsholdere at vælge imellem, så deltagerne kan få ny viden og inspiration med hjem til deres lokale foreninger og klubber. Og når Karen-Marie Lillelund slutter dagen af og fortæller om ’Humor som et værktøj til arbejdsglæde’, kan man være stensikker på, at taget nok skal løfte sig i Helenhallen på Herlufsholm.

På konferencen kan deltagerne vælge mellem 15 forskellige workshops. Her kan de blandt andet blive klogere på, hvordan man kan bruge AI i foreningens hverdag, eller de kan høre mere om, hvordan vi styrker eliteidrætsniveauet i kommunen. De kan også være med til at drøfte, hvordan vi realiserer et ’Foreningernes Hus’ i Næstved, eller de kan deltage i en workshop om det gode åben skole/SFO-samarbejde. Der er mildt sagt noget for enhver smag.

Der bliver naturligvis også mulighed for, at deltagerne kan møde andre aktive frivillige fra det folkeoplysende og frivillige foreningsliv. For udveksling af ideer og erfaringer på kryds og tværs er med til at styrke det gode foreningsliv i kommunen.

”For os er det vigtigt at anerkende den kæmpe arbejdsindsats, som alle de frivillige bidrager med i vores mange foreninger og lokalområder i hele kommunen. Derfor håber vi, at rigtig mange vil deltage i konferencen og få tanket batterierne op med ny energi, sjove indslag og viden om aktuelle temaer” udtaler Torben Stenstrup formand for Fritidsudvalget.

Politikere på dating
Som vanligt er byrådspolitikerne også med på dagen, og i år kan deltagerne dele deres ønsker og udfordringer i sessionen ’Dialog Dating’. Her står lokalpolitikerne klar til at lytte og svare på, hvordan vi sammen styrker foreningslivet og løser de bump på vejen, man kan møde i det frivillige arbejde.

Konferencen har tidligere haft stor tilslutning, og derfor har Fritidsudvalget lagt sig i selen for at sammensætte et spændende program, der er relevant og interessant for det brede foreningsliv i Næstved kommune. Fritidsudvalget håber naturligvis, at konferencen igen i år kan tiltrække mange af de lokale ildsjæle til årets brag af en konference for forenings- og fritidslivet i Næstved.

Praktisk info:
– Afholdes på Herlufsholms Skole lørdag den 13. april 2024 kl. 9.00-15.00
– Konferencen er for alle frivillige og lønnede kræfter i forenings- og fritidslivet i Næstved Kommune, fx ledere, instruktører, trænere, undervisere, bestyrelsesmedlemmer m.m.
– Deltagerbetaling 100 kr.
– Tilmelding på www.naestvedaftenskole.dk/Foreningskonference

Pressefoto