Er du på udkig efter nogle nye muligheder inden for investering? Og er du faldet over CFD’er? Måske vil du gerne bare tjene lidt ekstra penge? Dine penge kan sagtens også arbejde for dig – blandt andet når du handler de efterhånden meget populære CFD’er.

Men hvordan kommer du egentlig lige i gang med at investere? Vi har samlet en række gode tips til dig, der gerne vil vide mere om CFD’er, hvad de er, hvad de kan og hvordan du kommer i gang med at investere i dem. Og du kan altid læse endnu mere her.

Hvad er en CFD egentlig?
CFD betyder egentlig Contract For Difference og er bare en forkortelse af dette engelske begreb. En CFD er egentlig et derivat og handles stort set ligesom aktier gør. Der er dog nogle væsentlige forskelle på de to.

Forskellen er nemlig at det underliggende aktiv på dette derivat er en kontrakt. Og kontrakten er styret af prisudviklingen på det underliggende aktiv – også kaldet ”differencen”. Det vil altså helt konkret sige, at når du køber en CFD, vil den stige i værdi hvis prisen på det underliggende aktiv også stiger. Og du har dermed tjent penge på din investering. Hvis du altså forventer at en vis aktie vil stige i værdi inden for kort tid, kan du købe en CFD på denne aktie og tjene penge på denne prisudvikling.

Lang og kort position
Fordelen ved de populære CFD’er er, at du faktisk også kan tjene penge på at noget falder i værdi. Det kaldes også at gå kort, eller at tage en kort position. Hvis du vælger at tage en lang position, er det fordi du som tidligere nævnt spekulerer i at et vist underliggende aktiv vil stige i værdi. Men husk at du kun investerer i prisudviklingen og ikke rent faktisk ejer en aktie.

Sådan kommer du i gang
Og hvordan kommer man så egentlig i gang? Det første vi vil anbefale at gøre er at skabe et godt overblik over din økonomi, så du ved hvor meget du har råd til at investere. Dernæst kan du lave en plan for hvornår du vil investere. Og allervigtigst er selvfølgelig at finde ud af hvad det er du vil investere i, altså hvilket underliggende aktiv.

Det er f.eks. altid godt at følge med i boligmarkedet. Sidst, men ikke mindst, skal du finde en platform du kan stole på, som du kan bruge til at håndtere alle dine handler og investeringer.

Dine penge kan sagtens også arbejde for dig – blandt andet når du handler de efterhånden meget populære CFD’er. PR-foto