Torsdag den 26. oktober kl. 17.45-ca. 22.00 inviteres der til endnu en spændende kulturel aften, hvor vi starter med spisning i Café Rejseladen for derefter at høre om bogen ”Kaptajnen og Ann Barbara” af Ida Jessen, før vi ser filmen ”Bastarden” i Glumsø Bio.

”Bog, Bøf og Bif” er et samarbejde mellem Café Rejseladen, Glumsø Bio og Glumsø Bibliotek. Denne gang skal vi se filmen, ”Bastarden”. I filmen ser vi Mads Mikkelsen (Ludvig von Kahlen), Amanda Collin (Ann Barbara), Simon Bennebjerg (Frederik De Schinkel), Gustav Lindh (Anton Eklund) og Kristine Kujath Thorp (Edel Helene) i de bærende roller. 

En historisk westernfortælling
Bogen “Kaptajnen og Ann Barbara” fra 2020 er Ida Jessens historiske westernfortælling om kampen om den uopdyrkede jyske hede i et drama om kærlighed, hævn og ondskab i midten af det 18. århundrede. I 1754 planlægger kaptajn Ludvig von Kahlen at opdyrke den jyske hede, som ligger øde hen. Han møder modstand, da den dyriske godsejer Schinkel hævder at eje heden. Imens ankommer den mystiske Ann Barbara til heden, og en alliance former sig langsomt. 

“Kaptajnen og Ann Barbara” er en vild, intens og dramatisk western i danske historiske omgivelser, som aldrig er blevet fortalt før. En historisk fortælling om naturens voldsomme kræfter og om menneskets drøm og prisen for at tæmme den og gøre den til sit. Romanen er inspireret af virkelige personer og begivenheder i forbindelse med opdyrkningen af heden midt i 1700-tallet. 

Kampen om den uopdyrkede jyske hede
Filmen ”Bastarden” fortæller den sande historie om kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark – en kamp om naturen, kærlighed, ondskab, store ambitioner og ofre. 

I 1755 er det Frederik den 5.’s største ønske at kolonisere og civilisere den jyske hede. Derfor begiver den stålsatte kaptajn Ludvig von Kahlen sig afsted for at opdyrke heden. Det viser sig dog at være en større udfordring, da jorden er gold, og både ulve og lovløse hærger landet. Dertil forsøger den frygtindgydende godsejer, Frederik de Schinkel, at tvinge ham væk. Da Schinkels husholderske, Ann Barbara, løber væk og søger tilflugt hos Kahlen, formes der et stærkt bånd mellem de to. Og sammen tager de kampen op. Filmen er den første dansksprogede film fra den danske instruktør Nikolaj Arcel, siden filmen ”En kongelig affære” (2012).  

Biblioteket bestiller bogen hjem i god tid. Den kan afhentes og lånes på Glumsø Bibliotek fra torsdag den 5. oktober.  

Aftenens program:

Fra kl. 17.45-19.00 – Café Rejseladen 
Menu: Grønkålssuppe og stegt flæsk med persillesovs.
Ekstra: is (kan købes for 30 kr.)
Fra kl. 19.00 – Glumsø Bio 
Fra kl. 19.30-ca. 22.00
Oplæg om bogen bag filmen, ”Kaptajnen og Ann Barbara”, ved Glumsø Bibliotek. Vi ser filmen ”Bastarden” og taler om den bagefter. 

Samlet pris for spisning og biograf: 180 kr. (ekskl. drikkevarer og dessert). I prisen er inkluderet en kop kaffe eller te i biografen.
Er du vegetar eller lign., kan du skrive til Marianne fra Café Rejseladen på: Oskar.Rosell@mail.tele.dk 

Tilmelding på: www.glumsoe-bio.dk, hvor der betales for både spisning og biograf. Der er et begrænset antal billetter til arrangementet!

Ovenstående priser er baseret på tilmelding før arrangementet. Kvittering på sms eller mail skal vises både i Café Rejseladen og i Glumsø Bio. 

Vil du høre mere om arrangementet, er du velkommen til at henvende dig til:

Glumsø Bibliotek: 55 88 40 30 

Filmen ”Bastarden” fortæller den sande historie om kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark. Pressefoto