Børnekulturhuset inviterer for første gang til en hel uge med Næssi-aktiviteter rundt omkring i kommunen fra den 12. til 16. september. Samtidig får en helt ny musikvideo med Næssi præmiere på Næssi’s App.

”Næssi, Næssi, Næssi – store grønne dragedyr!” Sådan kommer det med garanti til at lyde, når over 1.000 børn skal synge med til fire Næssi-koncerter, som holdes i løbet af Næssi-ugen. Udover koncerterne byder ugen på både Næssi-teater, kreativ workshop i Børnekulturhuset og dialogisk læsningen om Næssi-fortællingerne. I alt forventes over 1.400børn fra Næstveds dagtilbud og skoler at deltage i Næssi-ugen.

Rift om pladserne

Sammen med sine venner i Ulla Abdullas Cocobongoband er Næssi klar til at indtage scenen i Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Det sker tirsdag den 13. september, hvor der for første gang siden 2019 holdes indendørs Næssi-koncerter for de 3-6-årige og elever i 0. klasse. Onsdag den 14. og torsdag den 15. september flyver Næssi videre både til Glumsø og Tappernøje og giver koncert for børn i dagpleje, vuggestue, børnehave og 0. klasse. Koncerten i Tappernøje kommer til at foregå udendørs.

– Der har været så stor efterspørgsel på at komme til koncert med Næssi i Ny Ridehus, at vi har måtte lave en ekstra koncert, fortæller børnekulturkonsulent Katrine Gjesing, som glæder sig over, at børn og voksne vender tilbage til de traditionsrige koncerter på kulturcenteret.

– Under Corona fandt vi på at lave udendørs Næssi-koncerter, og Næssi’s App blev også udvidet med helt nye fortællinger om Næssi. Så man kan sige, at Næssi-ugen er et resultat at både tradition og fornyelse, fortsætter børnekulturkonsulent Katrine Gjesing.

Næssi på eventyr på Rønnebæksholm

Som en del af Næssi-ugen får musikvideoen til sangen ”Følg efter Næssi” præmiere på Næssi’s App. Sangen handler om, dengang Næssi og Ulla drog ind i eventyrets verden og mødte både riddere, hekse og trolde. Musikvideoen er optaget i eventyrlige omgivelser foran Fladsåtrolden ved Munkebakken og Venligheden på Rønnebæksholm.

Udover den nye musikvideo kan man som børnefamilie dykke ned i hele ni fortællinger om Næssi, som også ligger på Næssi’s App sammen med alle Næssi’s sange og musikvideoer. Derudover kan man komme på besøg ved Næssis postkasse ved siden af Sjølundstårnet og aflevere en tegning til Næssi.

Pressefoto