Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Næstved Kommune i tidsrummet 2024/07/22 til 2024/07/30.

FENSMARK: Ældre mand omkommet i færdselsulykke
Lørdag eftermiddag kom en ældre mand kørende i en kabinescooter ad Holmegaardsvej i Fensmark, hvor han skulle dreje til venstre ad Rødebrovej. Formentlig fordi han ikke overholdt sin vigepligt, kolliderede han med en personbil, og ved sammenstødet blev scooteren slynget ind i rabatten og væltet om på siden. Den ældre mand blev kørt på sygehuset, men døde desværre senere af sine kvæstelser. De pårørende er underrettet. Føreren af personbilen kom ikke til skade. Ulykken bliver nu undersøgt nærmere.

NÆSTVED: 41-årig sigtet for indbrud
Politiet fik lørdag aften en anmeldelse om, at der havde været indbrud i en forretning på Vestergårdsvej i Næstved. Der var brudt en dør op på stedet, men ikke umiddelbart stjålet noget, men til gengæld kunne politiet anholde en 41-årig mand uden fast bopæl, som var på stedet. Det skete klokken 20.56, og den 41-årige blev sigtet for indbruddet. Han blev taget med til afhøring på politistationen i Næstved, hvor han blev løsladt igen klokken 23.56.

NÆSTVED: Bøsser og bumser
Politiet fik lørdag kort efter midnat en anmeldelse om, at der var en uønsket gæst ved en privat fest i Næstved. Det var en 18-årig mand fra byen, som var ganske opfarende, da politiet dukkede op. Han ville ikke godvilligt forlade festen og kaldte betjentene for både bøsser og bumser. Den 18-årige blev anholdt klokken 0.30 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelse og taget med til politistationen i Næstved, hvor han tilbragte natten i detentionen. Han blev løsladt igen klokken 6.20 og står nu til en bøde på 1.500 kroner.

NÆSTVED: Grøn koncert
Også denne sommer blev der holdt grøn Koncert i Næstved, og i år løb musikarrangementet af stablen i lørdags. Det hele forløb i god ro og orden med kun ganske få episoder, hvor politiets indgriben var nødvendig – og der var generel en fin stemning hele vejen rundt.

NÆSTVED: Havde flere poser med kokain
Et par betjente stødte lørdag eftermiddag på Enggårdsvej i Næstved på en 28-årig mand fra Næstved, som virkede til ikke at have helt rent mel i posen. Ved en nærmere visitation viste det sig da også, at han på sig havde – ikke mel – men derimod kokain fordelt i flere forskellige salgsposer. Han havde også andre ting, der kunne indikere, at han solgte kokainen videre. Den 28-årige blev derfor anholdt og sigtet for salg af narko.

NÆSTVED: Havde kniv og hardballpistol på banegården
Mandag klokken 19.31 blev politiet kaldt til banegården i Næstved efter en anmeldelse om, at nogle unge fyre havde en pistol og en kniv med sig. Flere politipatruljer blev sendt til stedet, og her fandt betjentene hurtigt frem til tre unge fyre i alderen 14-16 år, som i første omgang forsøgte at stikke af, men det slap de ikke afsted med. Den 14-årige havde en hardballpstol med sig, mens en 15-årig havde en ulovlig kniv. De blev sigtet for overtrædelse af henholdsvis våbenloven og knivloven, og den 14-årige blev kørt hjem til sine forældre. De sociale myndigheder er underrettet om sagen.

NÆSTVED: Kørte uden kørekort – bilen blev beslaglagt
Politiet standsede fredag klokken 12.25 en 44-årig mand fra Korsør, der kom kørende på Vestre Ringvej i Næstved. Den 44-årige var frakendt kørekortet, og derfor blev han sigtet for kørsel uden førerret, og da han flere gange tidligere var blevet sigtet for at køre uden kørekort, blev den bil, han kørte i, beslaglagt på stedet.

NÆSTVED: Påvirket og uden kørekort
Politiet standsede tirsdag klokken 18.25 en bilist på Østre Ringvej. Han havde ikke lige sit kørekort med, men opgav et personnummer, som dog viste sig at tilhøre en anden. Mandens rigtige identitet blev fastlagt: det var en 32-årig mand fra Næstved. Og det viste sig også, at han slet ikke havde noget kørekort, så han blev ikke blot sigtet for kørsel uden førerret men også for falsk anklage. En narkometertest gav udslag for kokain, mens en alkometertest viste, den 32-årige havde en promille, der var højere end det tilladte. Derfor blev han også sigtet for spiritus- og narkokørsel.

NÆSTVED: Røveri
I nat klokken 2.00 overraskede en mand en indbrudstyv, der var trængt ind i en restauration på Lupinvej i Næstved. Det kom til håndgemæng mellem de to, og derved blev indbruddet til et røveri. Røveren stak af fra stedet med bl.a. en Ipad og nogle kontanter. Han beskrives som: mand, 175-180 cm høj, kraftig af bygning og iført elefanthue og arbejdstøj med reflekser. Politiet hører gerne fra vidner på telefon 114.

NÆSTVED: Satte ild til byggeaffald
En politipatrulje kørte lørdag klokken 9.15 ad Vordingborgvej i Næstved. Her opdagede de, at der steg en mindre røgsøjle op fra en industribygning, og da de holdt ind for at undersøge sagen, kunne betjentene konstatere, at der var sat ild til noget byggeaffald. Brandvæsnet blev tilkaldt og de fik branden under kontrol. På stedet traf politiet et vidne, som havde set to unge mænd køre fra stedet på den samme knallert. Efter en kort afsøgning af nærområdet fandt patruljen frem til de to unge mænd, som efter en kort eftersættelse blev standset. Manden, der sad bag på, stak af fra stedet, mens føreren – en 21-årig mand fra lokalområdet – blev anholdt og sigtet for brandstiftelse, spirituskørsel, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for ikke at have styrthjelm på og for at køre med en passager bagpå knallerten.

NÆSTVED: Sigtet for at sælge hash med fiskestang
Politiet fik torsdag eftermiddag en anmeldelse om, at der muligvis foregik noget salg af ulovlige stoffer fra en lejlighed på Snerlevej i Næstved. Et vidne havde bemærket, at der ved brug af en fiskestang blev kastet en line ned fra lejligheden, der ligger på øverste etage, og der var sat en kop på linen, så de potentielle køberen kunne tage varen og lægge betalingen i koppen, som så blev firet op igen. Politiet bankede på til lejligheden, hvor der var en 25-årig og en 28-årig mand. Fiskestangen lå i vindueskarmen, og ved en ransagning af lejligheden blev der fundet i alt 23,3 gram hash fordelt i små poser. Der blev også fundet et kontant beløb, som blev beslaglagt sammen med hashen, deres telefoner og fiskestangen, og de to mænd blev sigtet for salg af ulovlige stoffer.

NÆSTVED: Smed sten med sit navn gennem rude
I går aftes opdagede en vagt, at der var smidt en stor sten gennem en rude i en bygning på Skomagerrækken i Næstved. Heldigvis havde hærværksmanden været så venlig at skrive sit navn og cpr-nummer på stenen, så derfor kunne en politipatrulje kort efter sigte en 56-årig mand fra byen for hærværk. Forklaringen fra manden var, at han troede, at det var en helt anden virksomhed, som holdt til på adressen. Han kom dog ikke nærmere ind på, hvad han havde imod virksomheden, siden de skulle have en sten gennem ruden.

NÆSTVED: Stak af fra færdselsuheld
En 53-årig kvinde blev fredag klokken 11.55 påkørt af en bil, da hun cyklede på Jenstrupvej uden for Næstved. Kvinden væltede og blev fløjet til behandling på rigshospitalet for nogle knoglebrud, mens bilisten stak af fra uheldsstedet uden at tjekke op på kvinden. Efter at bilen blev efterlyst på X, fandt politiet på baggrund af vidneudsagn frem til uheldsbilen på en adresse lidt uden for Næstved. Den havde nogle buler, og en 18-årig mand fra Næstved blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at stikke af fra et færdselsuheld, hvor en person er kommet til skade. En 49-årig mand, der bor på stedet, forsøgte at forhindre politiets arbejde, og han blev derfor anholdt klokken 18.40 og sigtet for lægge hindringer i vejen for politiet. Den 49-årige blev løsladt igen klokken 20.28.

NÆSTVED: To sigtet for at have hash
Efter en anmeldelse om, at der måske foregik noget lyssky handel med ulovlige stoffer, rykkede politiet onsdag aften ud til en lejlighed på Snerlevej i Næstved. Hos en 28-årig mand og en 22-årig kvinde fandt betjentene 31 gram hash i et køkkenskab, og hashen blev konfiskeret, mens parret blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

NÆSTVED: Tre drenge sigtet for at forvolde fare for andre
Et vidne anmeldte torsdag aften, at han havde set tre drenge spænde en nylonsnøre ud på tværs af en cykel-/gangsti i Rådmandshaven bag kommunens administrationsbygning. En cyklist kom kørende på stien, og det lykkedes lige akkurat med nød og næppe at forhindre, han kørte ind i snøren. På baggrund af vidneforklaringer fandt politiet frem til tre unge fyre på 15, 16 og 17 år kort efter. De blev anholdt klokken 21.22 og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at forvolde fare for andre. De blev taget med til politistationen i Næstved, hvor de blev afhørt i overværelse af de sociale myndigheder og deres forældre, og de blev alle tre løsladt efter afhøringen.

FENSMARK: Advarsel om dankortbedragere
Tirsdag forsøgte skruppelløse bedragere igen at lokke personlige oplysninger ud af ældre borgere. Denne gang har politiet i løbet af dagen modtaget tre anmeldelser, som alle tre stort set går ud på det samme: Ældre borgere – en 80-årig mand, en 83-årig kvinde og en 89-årig kvinde fra Fensmark-området – blev ringet op af en medarbejder fra “banken”, som fortæller en dramatisk historie om, at der er nogle mystiske overførsler i gang fra borgeres konti, og for at stoppe dem, må de aflevere deres dankort. Tirsdag lykkedes det dog kun i et enkelt af tilfælde at besnakke en 89-årig kvinde til at udlevere kort og kode til et såkaldt “bankbud”, som i løbet af eftermiddagen ankom til hendes adresse. Kort efter var der hævet kontante beløb på kortet. Også den 80-årig mand fik besøg af et “bankbud”, men han fattede mistanke og nægtede at udlevere sit kort til den tvivlsomme type. Bedragerne nåede ikke så langt med den tredje, en 83-årig kvinde, som holdt hovedet koldt og gav “banken” tørt på i telefonen, afbrød samtalen og ringede til politiet.

Politiets råd: Husk at være skeptisk, når ukendte personer kontakter dig og udgiver sig for at være fra banken, fra en form for myndighed eller fra en virksomhed. Det er ofte ældre mennesker, der bliver fuppet eller udsat for bedrageri. Et godt råd er, at man afbryder samtalen og i stedet ringer til sine yngre pårørende, som kan hjælpe. Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til din bopæl for at hente dit kort eller spørger uopfordret til, hvornår du er hjemme. Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og lav et kontrolopkald til hovedtelefonnummeret eller til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4. Se mere på Sikker Digitals hjemmeside.

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Holme-Olstrup Landevejen Torsdag kl. 17.30 – fredag kl. 10.00 Lamper og værktøj  
Karrebæksminde Bygaden Mandag kl. 10.00 – fredag kl. 10.00 Vides endnu ikke  
Næstved Lille Solvej Torsdag kl. 18.0 – fredag kl. 3.43 Vides endnu ikke  
Næstved Heibergsvænge Fredag klokken 9.00 – torsdag klokken 14.45 Smykker  
Fuglebjerg Sneslevvej Tirsdag klokken 23.00 – onsdag klokken 9.00 Rejsekort og betalingskort  
Næstved Præstestræde Onsdag klokken 7.25-15.30 Solbriller og smykker  
Næstved Ringstedgade Søndag klokken 10.00 – onsdag klokken 15.30 Kontanter og smykker  
Næstved Niels Juels vej I ugen op til fredag klokken 8.00 Ikke gjort op hvad der er stjålet  

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar  
Næstved Dyssegårdsvej Tirsdag kl. 1.50 22-årig kvinde Spirituskørsel
Glumsø Skelbyvej Torsdag klokken 18.52 45-årig mand fra Dianalund Spirituskørsel
Glumsø Rejnstrupvej Onsdag klokken 16.53 58-årig mand fra Fuglebjerg Spirituskørsel
Næstved Sagasvej Torsdag klokken 1.00 30-årig kvinde fra Næstved Narkokørsel
Holme-Olstrup Landevejen Onsdag klokken 0.15-1.00 En blev målt til at køre så hurtigt, at det giver et klip i kørekortet  

 

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Næstved Landevejen Kl. 15.39 – 18.02 92 7 60 km/t 85 km/t 1 klip
Næstved Præstø Landevej Kl. 18.39 – 21.40 200 25 50 km/t 70 km/t 2 klip
Glumsø Skelbyvej Fredag kl. 10.10 – 11.45 190 15 70 93
Herlufmagle Susåvej Fredag kl. 5.34 – 9.13 502 41 70 103 4 klip
Tappernøje Strandvejen Søndag kl. 13.51 – 16.25 282 31 50 71 2 klip
Næstved Slagelsevej Torsdag klokken 7.30-13.55 908 82 50 km/t 84 km/t 15 klip og en betinget frakendelse
Næstved Havnegade ved Toldbodgade Onsdag klokken 18.06-19.55 325 19 50 km/t 65 km/t
Næstved Indre Vordingborgvej Onsdag klokken 16.05-17.01 125 1 50 km/t 63 km/t
Næstved Vallensved Bygade, Vallensved Tirsdag klokken 18.02-19.32 256 3 50 km/t 61 km/t
Tappernøje Sydmotorvejen Tirsdag klokken 13.52-16.52 1617 31 130 km/t 161 km/t
Holme-Olstrup Stationsvej Mandag klokken 14.01-15.31 68 2 50 km/t 60 km/t
Næstved Åbakken, Ganges Bro Mandag klokken 16.39-19.53 308 19 60 km/t 85 km/t Et klip
Fensmark Holmegaardsvej Fredag klokken 13.38-15.49 295 16 50 km/t 81 km/t Et klip
Karrebæksminde Karrebækvej Søndag klokken 17.06-19.46 1135 31 60 km/t 85 km/t Et klip
Mogenstrup Præstø Landevej Søndag klokken 14.12-16.10 790 6 60 km/t 90 km/ty Et klip
Næstved Havnegade Lørdag klokken 17.21-19.44 372 9 50 km/t 82 km/t Et klip
Næstved Havnegade Lørdag klokken 17.21-19.44 372 9 50 km/t 82 km/t Et klip
Næstved Vordingborgvej Fredag klokken 18.57-20.00 110 2 60 km/t 98 km/t Et klip