Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Næstved Kommune i tidsrummet 2024/06/10 til 2024/06/18.

HERLUFMAGLE: Prøvekørsel og is-test
Politiet var fredag ved middagstid inviteret med til indvielsen af en cykelbane på skolen i Herlufmagle. På opfordring blev banen gennemkørt med både fart og elegance af det tilstedeværende politi for at sikre, at optegningen var korrekt. Det virkede til, at tilskuerne var meget imponerede over stilen. Netop som målfeltet blev passeret, trillede en is-bil ind på området. Af hensyn til folkesundheden og udelukkende med tanke for borgernes sikkerhed blev den første is grundigt prøvesmagt af ordensmagten. Det var en god dag på jobbet.

NÆSTVED: Endnu to anholdt i sag om hjemmerøveri
Kort før midnat natten til den 1. april i år trængte flere mænd ind i en bolig på Skælskørvej ikke langt fra Karrebæk. Ganske kort efter var den første patrulje på stedet – hurtigt efterfulgt af flere, og blot ni minutter efter anmeldelsen var den første mand anholdt, og ikke længe efter blev to mere anholdt. De blev alle tre sigtet for røveri mod person i egen bolig. Politiet har efterfølgende arbejdet massivt med efterforskningen af sagen, og det har betydet, at der nu er i alt seks personer, som er anholdt og sigtet i sagen. Senest blev to mænd fra københavnsområdet i går formiddags anholdt og sigtet. De fremstilles begge i grundlovsforhør senere i dag.

NÆSTVED: Påvirket, uden førerret på ulovlig knallert
I forbindelse med en færdselskontrol på Slagelsevej i Næstved fredag klokken 11.08 blev en noget hurtig knallert standset, efter at den 27-årige mandlige fører var kørt over for rødt med en ulovlig passager bagpå. Det viste sig desuden, at han ikke havde førerret og var påvirket af amfetamin og hash. Så han blev anholdt og sigtet for kørsel i påvirket tilstand og for de andre overtrædelser. En nærmere undersøgelse af knallerten viste, at den var ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Det blev den kvindelige 23-årige ejer af knallerten sigtet for.

NÆSTVED: Ridsede parkerede biler og blev sigtet for hærværk
Politiet fik mandag klokken 15.44 en anmeldelse om, at en mand luskede omkring på en p-plads på Farimagsvej i Næstved, hvor han tog i flere bildøre. Der var også begået hærværk i form af ridser i to biler, og på baggrund af vidneudsagn fandt politiet frem til en 53-årig udenlandsk mand, der blev anholdt klokken 19.06 og sigtet for de to hærværkstilfælde. Den 53-årige blev afhørt og løsladt igen klokken 20.00.

NÆSTVED: Sigtet for at stjæle båd og havetraktor
Fredag ved middagstid blev politiet ringet op af en mand, der havde opdaget, at den speedbåd, han fornylig fik stjålet, nu stod på en adresse lidt uden for Næstved. En patrulje kørte til stedet, og her fandt de ganske rigtigt den stjålne båd. Betjentene fandt også en trailer og en havetraktor, som også var blevet stjålet. En 24-årig mand, der befandt sig i huset på adressen, blev sigtet for tyverierne. Han blev også sigtet efter lov om euforiserende stoffer, da politiet ved den efterfølgende ransagning fandt både ecstasy og hash.

NÆSTVED: Sigtet for indbrud
Politiet fik tilbage i november måned en stribe anmeldelser om indbrud og indbrudsforsøg i lejligheder i samme beboelse i Næstved. Her havde en kvinde henvendt sig til beboerne med tilbud om supplerende rengøring, og i nogle tilfælde var kvinden blevet afvist, mens hun var blevet lukket ind andre steder. Bagefter opdagede beboerne, at der var forsvundet forskellige smykker. I april i år fik politiet tre anmeldelser fra borgere i Præstø og en fra Faxe Ladeplads om samme type henvendelser, og også her blev der stjålet forskellige smykker.

NÆSTVED: Sigtet for vold og trusler
Politiet fik lørdag eftermiddag en anmeldelse om, at en mand efter nogle uoverensstemmelser havde givet en anden mand et knytnæveslag i ansigtet. Det skete i en lejlighed i den sydlige del af Næstved, hvor politiet fandt frem til en 39-årig mand, som blev anholdt klokken 17.46. Han blev sigtet for vold mod en 48-årig mand fra Næstved og for at have truet en 46-årig kvinde med at slå hende ihjel. Den forurettede 48-årige blev undersøgt på sygehuset i Næstved for sine knubs. Den anholdte råbte op og blev også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og efter afhøring på politistationen i Næstved blev han løsladt igen klokken 8.43.

NÆSTVED: Tre sigtet efter bordelkontrol
Politiets udlændingekontrolafdeling gennemførte tirsdag eftermiddag en kontrol på en adresse i Næstved, hvor der bliver drevet bordel. På stedet traf politiet tre kvinder, og de to – på 51 og 55 år – havde ikke nogen opholds- og arbejdstilladelse, og de blev derfor anholdt klokken 17.00 og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. De to kvinder er fortsat anholdt og deres sager er forelagt Udlændingestyrelsen, som skal tage stilling til en eventuel udvisning. Den tredje er en 59-årig kvinde fra Rødby, der blev sigtet for som arbejdsgiver at have beskæftiget de to andre kvinder.

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Herlufmagle Helgesvej Fredag klokken 10.00 – mandag klokken 18.15 Smykker og kontanter  
Næstved Slagelsevej Mandag klokken 8.50-14.30 Ikke gjort op hvad der er stjålet  
Næstved Elverdalen Fredag kl. 10.30 – lørdag kl. 00.59 Lampe, taske og smykker.  
Næstved Sct. Jørgens Park Lørdag kl. 3.10 Formentlig intet.  
Næstved Tolsbjergvej Mandag kl. 16.38 Vides endnu ikke  

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Næstved Ringstedgade Søndag kl. 16.30 – 16.48 En bilist blev sigtet for narkokørsel og for ikke at have førerret. Bilens ejer blev sigtet for at have overladt føringen til en uden gyldigt kørekort.
Næstved Næstved by Kl. 20.30 – 23.30 To blev målt til at køre så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet, og en blev sigtet for at køre bil, mens han talte i håndholdt mobiltelefon (det giver også et klip), og en blev sigtet for signal- og tegngivning samt fejl og mangler.
Næstved Næstved by Fredag kl. 10.30 – 15.00 En bilist blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon, mens han kørte, og en anden havde glemt at spænde sikkerhedsselen. En tredje billist blev standset, da han kom kørende i en afmeldt bil med nummerplader, der ikke passede til bilen. Han blev sigtet for manglende forsikring og registrering og uberettiget brug af nummerplader.
Desuden havde en knallertkører, der ikke havde førerret og som var påvirket af euforiserende stoffer, en ulovlig passager bag på, samtidig med at han kørte over for rødt. Det viste sig også, at knallerten var ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt.

 

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Glumsø Suså Landevej, Sandby Mandag klokken 17.35-20.10 298 16 60 km/t 94 km/t Fire klip
Næstved Præstø Landevej Søndag kl. 13.49 – 20.04 875 51 50 80 4 klip
Tappernøje Sydmotorvejen Lørdag kl. 20.55 – søndag kl. 00.55 1257 14 130 182 2 betingede frakendelser
Tappernøje Hovedvejen Lørdag klokken 18.52-20.22 62 1 50 64
Herlufmagle Spragelsevej Torsdag klokken 16.00-20.00 247 13 50 km/t 67 km/t
Næstved Holmevej, Næstelsø Onsdag klokken 13.58-15.58 167 1 50 km/t 64 km/t
Tappernøje Sydmotorvejen Onsdag klokken 16.45-19.45 2084 31 130 km/t 159 km/t
Mogenstrup Præstø Landevej Tirsdag klokken 11.41-14.05 985 7 60 km/t 75 km/t