Menstrup kro i Næstved lagde tirsdag aften hus til, da Pia Olsen Dyhr og Inger Støjberg havde inviteret borgerne til kaffe.

-Der er mange ting, Pia Olsen Dyhr og jeg uenige om, og mange tror måske, at vi politikere ikke kan tale sammen. Men til trods for uenighederne kan vi sagtens have en hyggelig aften på Menstrup Kro, siger partiformand for Danmarksdemokraterne Inger Støjberg.

-Vi kan være rygende uenige om mange ting. Men der skal altid være plads til en kop kaffe og en ordentlig snak om tingene. Det er dialogen, som vores demokrati bygger på, siger SFs formand, Pia Olsen Dyhr.

Den nye politiske virkelighed med en regering hen over midten var et af aftenens helt store temaer, og det bragte spørgsmålet op om vi er ved at tabe velfærdssamfundet på gulvet, samt hvor stor en rolle staten skal spille.

Pia Olsen Dyhr siger: Regeringen vil bruge 10 milliarder på skattelettelser i en tid, hvor vores velfærd er bragt helt i knæ. SF vil en anden vej. Vi har sparet de penge op sammen, og derfor skal de ikke ned i lommerne på de 10% rigeste i landet. Vi skal bruge de penge på vores børn, vores ældre, vores klima og vores natur. Vi skal bruge dem på vores fælles fremtid.

Inger Støjberg siger: Vi er meget enige om, at SVM-regeringen er skidt for vores land. Jeg mener, at det er dybt forkert, når der bliver indført klima-afgifter på diesel og landbrug. Det er dybt skadeligt, at udflytning af uddannelsespladser til yderkommunerne bliver droppet, og der er blevet vedtaget en ny aftale om postvæsnet, der gør det vanskeligere at modtage sine breve og pakker udenfor de store byer. Regeringen har slet ikke et blik for, at Danmark skal hænge sammen. 

Det blev også til en snak om landdistriktspolitik og sammenhængskraft, samt om problematikkerne i forhold til klimatiltag og løsningerne på de udfordringer, som klimaforandringerne allerede nu stiller os over for.

SFs spidskandidat til Europaparlaments valget, Kira Marie Peter-Hansen, deltog også. Hun siger at:

-Stormen Pia gik for nylig hårdt ud over blandet Sydsjælland. Klimaforandringerne er åbenlyse nu, og det viser med al tydelighed, at vi både skal have fart på den grønne omstilling, og på at finde løsninger på problemer, som klimaforandringerne giver os allerede nu. Det skal EU bidrage til, så vi kan finde fælles løsninger på tværs af grænserne i Europa.

Kristoffer Storm peger på vigtigheden af, at EU får styr på de ydre grænser. 

-Det vælter ind med migranter over Middelhavet, og det er de griske menneskesmuglere, der vinder på det. EU skal få styr på grænserne, ellers ender det med, at der pludselig går flygtninge på de danske motorveje igen. Derfor skal vi finde nogle europæiske løsninger til at lave en opbremsning af flygtningestrømmen fra Afrika.

Pia og Inger – pressefoto