Rønnebæksholms kunstneriske program 2024 vil gennem tre udstillinger, residencies, aktiviteter og læring arbejde med en overordnet tematik omkring HEST. Årsprogrammet vil aktivere Kunsthallens udstillingsrum, Laden, Haven og Parken og bane vejen for nye samarbejder og fællesskaber.

Tematikken til HEST knytter sig specifikt til Næstved by som garnisonsby og Rønnebæksholm som sted med direkte referencer til Herskabsstalden, Laden, Hestestalden og de gamle ridestier, der stadig benyttes og hestegødning som gavner Haven. Næstved har været en garnisonsby, længst tid i byen fik rytterregimentet 4. Dragonregiment, 1796-1923, og op til omkring 2003 husede byen Gardehusarregimentet.

Udstillingsprogrammet vil bestå af ny kunstnerisk og kuratorisk produktion eksisterende værker, herunder skabe relationer hvor den ældre kunst og samtidskunsten krydser og perspektiverer hinanden. Tematikken har et omfattende potentiale og for at kunne udfolde det bedst muligt arbejdes der med tre fokuspunkter i tre udstillingsakter. De tre udstillingsakter forbindes gennem kunstneriske performances, samtaleprogram, poesisaloner, læring og skoleforløb samt kontinuerlige samarbejder med udvalgte kunstnere i løbet af året. Der samarbejdes desuden med en række forskellige museer og samlere omkring den ældre kunst.

Årets tre udstillinger
1 akt: Hestens oprindelse. 2. marts – 9. juni 2024
2 akt: Hestens fortællinger. 23. juni – 15. september 2024
3 akt: Hesten og magten. 28. september – 22. december 2024

Rønnebæksholm retter en stor tak til alle kunstnere, kuratorer, samarbejdspartnere, fonde og sponsorer, der gør programmet muligt. Læs det fulde program her.

Foto: ABW