Glumsø Bibliotek fejrer den lokale biografs 100-års jubilæum med et spændende filmhistorisk foredrag i Glumsø Biografs sal. Det finder sted onsdag den 22. november kl. 19.00-21.00.

Hør filmekspert og filmanmelder ved Dagbladet Information Christian Monggaard fortælle om de danske filmfolk, der gennem tiden har prøvet lykken i Hollywood.

Hollywood har tiltrukket mange danskere
Lige siden Hollywood blev grundlagt for godt 100 år siden og hurtigt blev centrum for den hastigt voksende amerikanske filmindustri, har byen tiltrukket håbefulde sjæle fra hele verden.

Ikke så få af dem har været danskere, der har gjort karriere både foran og bag kameraet i den legendariske filmby.
Filmhistorien gemmer på en perlerække af spændende, dramatiske og nogle gange tragiske skæbnefortællinger om danskere, der gennem tiden har forsøgt at nå til tops i den hårde, amerikanske filmverden.

På rejse gennem en kulørt historie
Christian Monggaard, der sammen med Jacob Wendt Jensen har skrevet bogen Drømmen om Hollywood, viser klip fra både stumfilm og talefilm, sort-hvide klassikere og moderne action, mens han tager tilhørerne med på en rejse igennem Hollywoods kulørte historie set med danske filmfolks øjne.

Fra Karl Dane, Ann Forrest og Jean Hersholt, der lagde navn til en Sær-Oscar, og som stadig er den største danske stjerne i amerikansk film nogensinde, til Sven-Ole Thorsen, Susanne Bier, Mads Mikkelsen og Connie Nielsen.

Foredraget kan opleves onsdag den 22. november kl. 19.00-21.00 i Glumsø Biograf og Kulturhus. Det er gratis at deltage men kræver forudgående tilmelding via Glumsø Biografs hjemmeside www.glumsoe-bio.dk

Hollywood tiltrækker stjernefrø fra hele verden. Foto: Paul Deetman