Stærkt inspireret af Anders Christensens (AC Byg) tømrerklub, der startede tilbage i begyndelsen af året, skal 8 elever fra henholdsvis 6. 7. og 8. klasse på Holmegårdsskolen i Fensmark gå til tømrer hos Hauge-Byg hver tirsdag kl. 15-17 i november og lidt af december måned.

Eleverne skal bygge et shelter, som de får lov at tage med hjem til skolen, når de er færdige.

Det er et samarbejde mellem Hauge-Byg og EUC Sjælland, og uddannelsesleder Brian Winther sponsorerer materialer og en faglærer, som eleverne kan få en snak om uddannelse med.

– Claus Hauge og jeg tænkte, at man kunne gå til tømrer, lige som man kan gå til fodbold og have andre fritidsinteresser. Vi vil gerne vise de unge, hvordan dagen ser ud i en tømrervirksomhed, fortæller Brian.

Initiativet er inspireret af tømrermester Anders Christensen fra AC Byg i Christiansfeld, der startede en tømrerklub, hvor unge kunne gå til tømrer hver onsdag efter skole. (Kilde: https://www.dr.dk/nyheder/regionale/syd/lokal-haandvaerker-har-faaet-en-god-ide-10-aarige-uffe-gaar-til-toemrer-i-sin)

Projektet taler meget godt ind i regeringens oplæg om juniormesterlære for 8. og 9. klasser, hvor man vil fritage udskolingselever for undervisning i to dage om ugen for at være i lære i en virksomhed eller på en erhvervsskole.

Her er det bare noget, eleverne gør i deres fritid.

– Vi vil gerne have mere praksisfaglighed ind i grundskolen, så eleverne oplever virkeligheden og ikke skolen. De skal blive tiltrukket af arbejdet i en tømrervirksomhed og ikke erhvervsskolen. Jeg har dog sat en faglærer på opgaven, så eleverne møder begge dele. Sidst, men ikke mindst, handler det om at inspirere eleverne til at vælge tømreruddannelsen, og så skal de have det sjovt, slutter Brian.

Eleverne går til tømrer hver tirsdag kl. 15-17 i uge 44-49 hos Hauge-Byg i Fensmark på Holmegaardsvej 5B.

Pressefoto